• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    11 Ağustos 2011 Perşembe

    Armutlu ve Cevizli Kek Nasıl Yapılır

    Yemek tarifleri başlığı altında çok beğeneceğinizi düşündüğüm yemek ve tatlı tariflerini paylaşacağım

    Armutlu ve Cevizli Kek Tarifi:
    Fırını 175 C’ye getirin. Derin bir kek kalıbını yağlayın.Un, şeker, karbonatı ve tuzu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yağı, yumurtaları ve vanilyayı ekleyin.Armutu ve cevizleri karıştırın. Elde ettiğiniz yoğun karışımı kaşıkla kalıba dökün.Fırında 60-70 dakika, batırdığınız kürdan kuru çıkana kadar pişirin.20 dakika kalıbında soğuttuktan sonra çıkarın ve fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın.
    Malzemeler:
    3 su bardağı un
    Yarım tatlı kaşığı tuz
    1 su bardağı + 2 yemek kaşığı sıvıyağ
    3 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı vanilya
    2 su bardağı toz şeker (Ben biraz daha az kullandım.)
    Yarım tatlı kaşığı karbonat
    2 orta boy armut (küp küp doğranmış yaklaşık 2 bardak, ben 1 büyük deveci armutunu soyup kullandım)
    1 su bardağı irice dövülmüş ceviz

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *