• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    6 Ağustos 2011 Cumartesi

    Beyaz çikolatalı yoğurt tatlısı

    Klasik yoğurt tatlıları artık ilginizi çekmiyorsa, size şimdi aktaracağım beyaz çikolata soslu yoğurt tatlısı tarifini mutlaka denemelisiniz. Bu tarifi de sevgili Oktay usta tatlı tarifleri arasından seçtim ve denedim. Tatlı tarifinde kendimce birkaç değişiklik yaptım. Vanilyayı 1 yerine 2 paket kullandım, Antep fıstığını daha fazla kullandım ve beyaz çikolatayı pişirdikten kısa süre sonra tatlının üzerine döktüm ki katışlaşmasından korktum. Enfes bir sütlü tatlı tarifi kesinlikle bu kolay tatlı tarifini denemenizi tavsiye ederim.
    Gerekli malzemeler:
    6 yemek kaşığı yoğurt
    6 yemek kaşığı irmik
    6 yemek kaşığı un
    6 yemek kaşığı toz şeker
    2 yemek kaşığı tere yağ
    3 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    2 paket vanilya
    Şerbeti için malzeme:
    4 su bardağı su
    4 su bardağı toz şeker
    Çeyrek limon suyu

    Üzeri için malzeme:
    1 paket beyaz çikolata sos
    2,5 su bardağı süt
    Yeteri kadar Antep fıstığı
    Beyaz çikolatalı yoğurt tatlısı
    Bir kabın içine yumurta ve toz şekeri döküp, mikserle köpük köpük olana kadar iyice çırpın.
    Tereyağını bir tavada eritin ve yumurtalı karışıma katıp karıştırın.
    Ardından yoğurt, irmik, un, vanilya, kabartma tozu ilave edip iyice çırpın.
    Borcam tepsiyi ıslatın ve karşımı içine boşaltın.
    Fırını 180 dereceye ayarlayın ve 5 dakika ısıtıp, borcam tepsiyi fırına sürün.
    Tatlı fırında pişerken, şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencereye döküp ocağa alın ve kaynamaya başladığında, çeyrek limonu da içine sıkıp ocaktan alın.
    Şerbet soğurken, beyaz çikolata ve sütü bir tencereye koyup pişirin.
    Pişen tatlıyı fırından çıkarın ve kürdanla delikler açıp, ılımış olan şerbeti üzerine dökün.
    Şerbeti tatlı iyice çekince, sütle pişirdiğiniz beyaz çikolatayı, tatlının üzerinde gezdirerek dökün.
    Son olarak da bolca Antep fıstığını tatlının üzerine serpin ve dilimleyerek servis edin.
    Afiyet olsun

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *