• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    4 Ağustos 2011 Perşembe

    Çömlekte Et

    1.5 kg. kemikli dana eti
    1 adet soğan
    1 baş sarımsak
    2 çorba kaşığı sirke
    Karabiber
    Kimyon
    Tuz


    Kapaklı bir çömleğin içine etler yerleştirin. Üzerine dilimlediğiniz soğanları ve sarımsakları etlerin arasına sokun. Tuz, karabiber, kimyon serpip, sirke ilave edin. Çömleğin üzeri kapakla sıkıca kapatın. Yarım su bardağı un ve 3/4 kahve fincanı sudan yapılan hamur ile, çömlekle kapağı arasındaki aralık, buğu çıkaracak hiçbir delik kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Bu şekilde hazırladığınız çömleği fırında çok hafif ateşte 2-3 saat pişirin. Piştikten sonra kapağın kenarındaki hamurlar kesilerek temizleyin ve servise hazır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *