• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    11 Ağustos 2011 Perşembe

    Fesleğen Bitkisi

    FESLEĞEN
    BEDENİ VE RUHİ BUNALIMA ÇOK FAYDALIDIR :
    Vücudumuzdaki bütün salgı bezelerini dengeli şekilde ça­lışmağa sevkeder.
    Böylece bedeni ve bilhassa ruhi zindelik yaratır.
    Dinçlik, enerji ve sağlık getirir.

    Fesleğen Çiçeği Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri
    Sinir zafiyeti, sinir yorgunluğu, migren, melankoli daimi üzüntü hissi, sabit fikirlilik, kara görüşlülük, endişe ve korku içinde olma, çok rüya görme; uykuda ağırlık basması, sara, felç, uykusuzluk, baş dönmesi hallerinde de çok fayda verir.

    HANIMLARDA ÇOK FAYDALIDIR:
    Ay halinin düzenli ve ağrısız olmasını sağlar.
    Emzikliler­de süt miktarını artırır.
    Doğumu kolaylaştırır.
    HAZIM YOLLARINDA ETKİSİ ÇOK FAZLADIR :
    Mide ve barsaklarda salgı miktarını artırır, hazmı kolay­laştırır.
    Mideyi kuvvetlendirir.
    Kusmaları ve sinirden ileri gelen bulantıları geçirir.
    Mide ve barsaklarda gaz söktürür. İshali geçirir.
    Barsaklardan vücudun zehirlenmesini önler.
    NEFES YOLLARINDA FAYDALIDIR :
    Akciğer ve bronşları dezenfekte eder, oralardaki hasta­lıkların (Bronşit, Öksürük) geçmesine yardım eder.
    KULLANILIŞI :
    Yeşil halde salata ve yemekler üzerine konarak yenir.
    Toz halde baharat olarak Sebze çorbası; yakı, kızartma ve ızgara etlere, Tavuğa balığa. 1 bardak sıcak suya 1 – 2 kahve kaşığı konur 10 dakika demlenmeden sonra süzerek çay gi­bi içilir, (Günde 2-3 bardak).
    NOT :Fazlası insanda bulantı yapar, azar azar ve her öğün ye­mek daha İyi olur. Hamile iken asla kullanılmaz.

    YER FESLEĞENİ – MERCURİALİSANNUA
    Diğer İsimleri : Sultan Otu, Yabani Fesleğen
    Kullanıldığı Yerler:
    Dahilen Kullanılışı: Müshil, idrar artırıcı, sarılıkta ve balgamlı hastalıklarda, kabızlığı önleyici, romatizma ve mide rahatsızlıklarında faydalıdır.
    Haricen Kullanılışı: Yumuşatıcı ve müshil olarak 20 gr bitki yaprağı 1 kilo kaynar suya konulur, 10 dk bekletilir, süzülür, bu su ile lavman yapılır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *