• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    8 Ağustos 2011 Pazartesi

    Haseki Küpesi, Haşhaş Kabuğu, Hasır Otu Kökü

    HASEKİ KÜSPESİ

    Diğer İsimleri: Dokuz Donlu

    Kullanılan Kısımları: Çiçekli yer üstü kısımları

    Kullanıldığı Yerler:

    Dahilen Kullanılışı: İshal kesici, idrar artırıcı, terletici, ağrılı aybaşı hallerinde ağrı kesici olarak kullanılır.

    Bitki muhtevasındaki maddelerin kan basıncı üzerine yaptığı etki ilmi tecrübelerle sabit olmuştur.

    Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, yarım çorba kaşığı ufalanmış bitki konur. Soğuduktan sonra süzülür, günde 2-3 defa 1 çorba kaşığı içilir.

    Veya taze bitkinin sıkılması ile elde edilen sudan günde 1-2 defa 15-20 damla içilir. Daha yüksek dozlarda zehirlenme yapar.

    Haricen Kullanılışı: Bazı hastalıklardan sonra deride görülen sivilcelere karşı kullanılır.

    Kullanılışı: 2 bardak kaynar suya, 1 kaşık ufalanmış bitki konur, soğuduktan sonra süzülür, bu su ile cilde pansuman yapılır.

    HASIR OTU KÖKÜ – RHİZOMATYPHAE

    Diğer İsimleri : Semerci Sazı, Zembil Otu, Semer Otu, Su Kamışı

    Kullanıldığı Yerler:

    Dahilen Kullanılışı : Kökü idrar artırıcı ve idrar yolları antiseptiği olarak (bilhassa bel soğukluğunda) faydalıdır.

    Yeşil yaprağının suyu dalak hastalıklarına karşı kullanılır.

    1 bardak suya, 4 gr kök konur, 10 dk bekletilip içilir.

    Çiçek durumu semerci kozalağı olarak tanınır.

    Haricen Kullanılışı: Çiçekleri (semerci kozalağı) acımış yağ ile ezilerek hazırlanan merhem yanıklarda ve fıtığın kapatılmasında kullanılır.

    Bağırsak yaralarında lavman yapıldığında şifalı olur.

    İnce bağırsak için sirke, su ve üzüm şırası ile kaynatılıp yakı şeklinde karna bağlanırsa, faydalı olur.

    Kaynatılan suyunun buharını teneffüs etmek nezleye iyi gelir. Külü ağız yaralarında faydalıdır. Taze ve eskimiş her türlü yaralara külü ekildiğinde faydası görülür.

    HAŞHAŞ KABUĞU – PAPAVER SOMNİ FERUM

    Kullanıldığı Yerler:

    Dahilen Kullanılışı: Hafif bir ağrı kesici ve uyutucudur.

    Kullanılışı :1 bardak suya, 4-10 gr ufalanmış kabuk konur, 10 dk kaynatılıp içilir.

    Haşhaş kabukları kaynatılır, ezilir, balla karıştırılıp macun yapılıp yenildiğinde öksürüğe ve müzmin ishale iyi gelir.

    Kabuklar toz haline getirilir, ağaç püsü (zamkı) ile nohut kadar haplar yapılır her gece 5-6 adet ağızda çiğnenirse safradan ileri gelen kanlı ishali keser.

    Veya kabuktan sabah-akşam 2 gr çiğnendiğinde aynı faydayı temin eder. Fakat karışık almak daha etkilidir.

    İshalde gaita siyah gelmeye başlamışsa (tam kanama halinde) bu esnada kullanılmaz.

    Haricen Kullanılışı: Kaynatılan haşhaş kabuğu suyu ile gargara yapılırsa diş ağrılarını ve diş çekiminden sonra meydana gelen ağrıları keser.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *