• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    24 Nisan 2015 Cuma

    Göbek Bölgesi Yağları Nasıl Eritilir?

    Göbek Bölgesi Yağları Nasıl Eritilir?

    Yeme-içme krizleri­nin önüne geçmenin sırrı ise uzmanlara göre doğru düzenlenmiş ara öğünlerdir­. Sağlıklı ara öğün alışkanlığı edinemk, göbek bölgesinde yağlanmanın da en  büyük düşmanıdır­.

    Prof­. Dr­. Banu Çaycı yemek krizleri­nin önlenmesinde ara öğün programı­nın gerekliliğine dikkat çekerek, mü­him tavsiyeler­de bulunmakta­dır­­.

    Diyet yapan ya da dengeli beslenmek amacı ile uğraş verenlerin iradeleri­ni en  çok zorlayan, sonuç almayı engelleyen  ve sağlıksız beslenmeye neden  olan durum öğün araların­da ya da gece geç saatler­de ansı­zın meydana gelen  yeme* içme krizleri­. Bu krizlerin önlenme­si veya iyi yönetilebilişi kilonun korunmasın­da büyük ehemmiyet taşıyor­. Yeme* içme krizleri­ni önlemenin sırrı ise uzmanlara göre doğru düzenlenmiş ara öğünler­. Sağlıklı ara öğün alışkanlığı göbek bölgesinde yağlanmanın da en  büyük düşmanı­.

    Aynı zamanda Herbalife beslenme danışma kurulu üyesi olan Prof­. Dr­. Banu Çaycı yemek krizleri­nin önlenmesinde ara öğün programı­nın önemine dikkat çekip midenin 2,5 ila 3 saatlik süreçler­de boşaldığını ve bu noktaya gelindiğinde yiyeceklere karşı irademi­zin zorlandığını belirtti­. Çaycı, mide bütünüy­le boşalmadan yarım saat ya da bir saat önce alınacak 100 ila 200 kalorilik ara öğünlerin, iştahı bastırdığını, ani iniş çıkışlarla yiyeceklere karşı direnci düşüren  kan şekeri­nin düzenlenmesine ve hipoglisemi atakları­nın önlenmesine katkıda bulunduğunu söyledi­.

    Düzenli ara öğünlerle açlığı yatıştırmak metabolizmayı hızlandırarak kilo kontrolünü sağlar.

    Düzenli ara öğün yiyen  kişiler­de metabolizma hızı­nın arttığına dikkat çeken  Çaycı, göbek bölgesinde yağlanmanın bu yolla önlenebileceği­ni vurguladı­. Ara öğünler­de dikkat edilişi gerekenin abur cubur­dan kaçınarak sağlıklı atıştırmalıklara yönelmek olduğunu söyleyen  Çaycı şöyle devam etti: Hafif yağsız light bisküviler, yağsız peynir, light yarım yağlı yoğurt, ayran ya da süt, tuzsuz leblebi, taze ve kuru meyveler, birkaç yağlı tohum örneğin 3 ila 4 ceviz, 5 ila 6 fındık ya da 7 ila 8 badem gibi seçenekler, taze, haşlanmış, közlenmiş yağsız sebze parçaları mükemmel seçimlerdir­­. Şeker ve şekerli gıdalar, cips, kremalı bisküviler ve patates kızartma­sı gibi yağ muhteviyatı yüksek gıdaları, asitli ve şekerli içecekleri, tuz oranı yüksek yiyecekleri tüketmek ara öğünler­de bütünüy­le yanlış seçimlerdir ve bu besinler kilo almanıza neden  olmakta­dır­­.  Ara öğünler 150 kkal geçmemeli ve yeteri ka­dar protein, karışık karbonhidrat ve lif içermelidir­­.""

    Metabolizma dostu 10 ara öğün önerisi­.­.­.

    Prof­. Dr­. Banu Çaycı, sağlıklı atıştırmalıkların da doğru planlanırsa insanların da­mak tadına hitap edebilecek seçenekler sunduğuna dikkat çekti­. Çaycı hemen  herkesin işte ya da evde kolayca erişebileceği yiyeceklerden  100* 200 kaloriyi geçmeyen  sağlıklı alternatif ara öğünler tavsiye etti­.

    Prof­. Dr­. Banu Çaycı’dan ara öğün önerileri:

    * 1 tatlı kaşığı fındık ezmesi ile yarım elma
    * 3 tane havuç + yağsız peynir ya da yoğurt karışımı
    * 1 dilim peynir + yarım elma
    * 1 kase yoğurt (evde mayalanmış doğal olanı tercih ediniz)
    * 1 top dondurma
    * 2 tane haşlanmış yumurta
    * 1 dilim tam buğday ekmeği + 1 dilim peynir
    * 15 adet badem
    * Portakallı keçi peyniri (Portakalları küçük küçük kesip keçi peyniri ile karıştıra­bilirsiniz)
    * Protein bar yemek

    İlgili aramalar: göbek bölgesi yağları nasıl eritilir, karın yağları nasıl eritilir, bel bölgesi yağlarından nasıl kurtulunur

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *