• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    22 Kasım 2015 Pazar

    Büyük Tansiyon, Küçük Tansiyon Nedir?

    Yüksek tansiyon, tıpta kullanılan adıyla hipertansiyon, kan dolaşımı için damarlarımızda gereken  kan basıncı­nın normalden  daha çok oluşudur­. Yüksek tansiyon ülkemizde her üç kişiden  bir tanesinde genel­de görülmekte olan ciddi bir sağlık problemidir­­. Tedavi edilmediği hal­de kalp yetmezliği, kalp büyümesi, damarlar­da daralma, felç, böbrek yetmezliği ve körlük gibi ciddi rahatsızlıklara neden  oluyor ,bu neden­den  dolayı mutlak suretle erken  teşhis etmek gerekir­­. Kendinizi tanımanız için Tansiyonunuzu kontrollü tutmanızda fayda vardır ­.

    Tansiyon ölçüleriniz , 180/120 gibi çok yüksek düzeye gelmediği müddetçe vücüdümüz herhangi bir belirti vermemektedir­­. Yüksek tansiyon­da genel­de karşılaşı­lan belirtileri ise baş dönmesi, baş ağrısı, kalp ağrısı, kulak çınlaması, solunum darlığı, çift ya da bulanık görme, burun kanamaları ve düzensiz kalp atışlarıdır­­.  Yüksek tansiyon teşhisi koymak amacıyla kan basıncı ölçülürken; sistolik (büyük tansiyon, normali = 120 mm/Hg), diastolik (küçük tansiyon, normali = 80 mm/Hg) olmak üzere iki değere bakılır­­.

    Yüksek tansiyon tanısı konulma­sı için bu değerlerden  biri­nin yüksek olma­sı yeter­. Arteriyel Sistolik (büyük tansiyon), kalp kasıldığın­da kalbten  damarlara doğru atılan kanın damar duvarın­da yapmış olduğu basınçken, Diastolik (küçük tansiyon) değer kalp gevşediği zaman hala damar duvarın­da mevcut olan basınçtır­­.Hem küçük hem de büyük tansiyonun normal değerin­den  yüksek olma­sı hipertansiyondur­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *