Masabaşı işlerde çalışanlarda ve bilgisayarı yoğun bir şekilde kullanan kişilerde bir müddet sonra parmaklarda uyuşma ortaya çıkabilir. Parmak uyuşmasının altında yatan sebebin araştırılarak çözüm bulunması gerekiyor. Uyuşmaların ilk belirtisi karıncalanma ile olup daha ileride ki hallerde uyuşma kendisini göstermektedir. Kimileri genç yaşta rastladığı parmak uyuşmasına karşı insanların altında yatan nedenleri bularak çözüme ulaştırmaları gerekir. Parmak uyuşması yaşlı kişilerde görülse günümüzde gençlerde görülüşü kaçınılmaz olmaktadır.
Parmak uyuşması hastalıkların belirtisi olabilir. Şeker ve tansiyon hastalıklarında genelde parmak uyuşması yaşanır. Karıncalanma başlangıç durumu olup insanların erken tedavi görmeleri gerekiyor.
Uyuşmanın nedeni kalp ile alakalı sorunlar olabilir. Parmakların birbirlerini etkilediğini varsayarsak kalbimizdeki sorunlar direkt parmaklarımızı vurabilir. Bir uyarıcı olarak bize erkenden tedbir almamız gerektiğini belirtmektedir.
Sigara ve alkol kullanılması neticesinde uyuşma yaşanabilir. Parmaklara yeteri kadar kan gitmemesine bağlı bir şekilde his kaybı ve parmak uyuşması yaşanır.
Kol ve dirsekleri bükük olan insanların kan dolaşımı sağlanmamasına bağlı bir şekilde de uyuşma yaşanabilmektedir. Parmaklarımızı ve kolumuzu ara sıra hareket ettirerek uyuşukluğun önüne geçilebilir.
Parmak uyuşmasına bağlı olarak, uyuşukluk vücudun bariz bölgelere yayılımı kalp tıkanıklığına işaret etmektedir. Kişiler zaman kaybetmeden gereken testlerini yaptırarak altında yatan hastalık var ise erken teşhis yardımıyla kurtulabilir.
İlgili aramalar: parmaklarda uyuşma neden olur, parmak uyuşması neden olur, parmaklar neden uyuşur, parmaklarda uyuşmanın nedenleri nelerdir
loading...
4 Kasım 2015 Çarşamba
parmak uyuşması
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!