• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    9 Kasım 2015 Pazartesi

    Uyuduğumuz Halde Neden Yorgun Kalkarız?

    Uykumuzu aldığımız halde neden yorgun kalkarız?

    Sabahları yorgun bir şekilde uyanmaktan şikayetçiyseniz, bu durumun altın­da yatan sebep­leri araştırmanız gerekir­­. 2 hafta boyunca uyandığınız her gün yorgun, halsiz, ağrılarla uyanıyorsanız, hayatınızda yolun­da gitmeyen  bir şeyler var manasına gelmektedir­­. Deliksiz ve huzurla uyumak sinirlerinizi yatıştırdığı gibi kendinizi iyi hissetmenizi sağlar­. Bu tip yorgunluk şikayetleri önemsiz olarak görülse bile vücut­ta yolun­da gitmeyen  durumların işareti olmakta­dır­­.  Uykudan sonra uyanmak Fibromilyaji sendromu (FMS) olarak bilinmekte olan yumuşak doku hastalığına işaret edebilmekte­dir­­. Kaslar­da ağrı, hassasiyet, uyku bozukluğu, bitkinlik ile kendisi­ni göstermekte­dir­­.

    İlk sebep­ler psikolojik olarak araştırılışı gerekir­­. Uyuma dan evvel sizi huzur­suz edici problemleri ortadan kaldırın­. Uyandığınız takdir­de başını­zın size ağır ve yorgun gelmesi­ni önleyebilirsiniz­.

    Gün içinde tüketecek olduğunuz şekerli besinler uyumanızı engellediği gibi ağırlık oluşturacaktır­­. Öğleden  sonra baş ağrısı, zor uykuya dalma, kabuslar görme, yorgunluk, baş dönme­si neden  olmakta­dır­­.  Uyuma dan evvel birkaç saat süresin­ce hiç bir şey tüketilmeme­si gerekiyor­. Kendinize dikkat edip meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı ted­bir almanız gerekir­­. Kan şekeri düşüklüğü, stres, kafein­den  ötürü kaynaklanarak kan şekeri düşer­.

    Aç karnına şeker yemekten  uzak durulma­sı gerekiyor, şeker tüketilme­si başlı başına yorgun uyanmanıza sebep olmakta­dır­­.  Günlük olarak beslenmenizi üç öğüne çıkarmanız gerekir­­. İlaç tedavisi olan birisi düzenli şekil­de ilaçlarını içmelidir­­.

    Sabahları yorgun uyanmak gibi sorunlar, kadın ve erkekler­de ilerleyen  yaşlar­da görülmekte­dir­­. Yaş grubuna göre kişiler sağlıklarına dikkat etmeleri gerekiyor­.

    Soğuk havalar­da bilhassa uyku bozuklukları art­ma gösterir­­. Travma, kaza, yakınını kaybetmesi, viral hastalıklar, psikolojik bozukluklar insanları etkilemekte­dir­­. Kişiler hasta olma­sı ile uyku problemleri daha yorucu ve uykusuz hastalıklarına neden  olmakta­dır­­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *