• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    16 Aralık 2015 Çarşamba

    Çocuklarda Ateş Neden Oluyor?

    Ateş, 0 ve 3 yaşlar arasında, bağışık sisteminin gelişme döneminde, vücudu henüz daha yeni mikroplarla tanışan bebeklerde ve çocuklarda çok sık yaşanıyor. Anne ve babalar bu ateş karşısında paniğe kapılabiliyorlar. Sebebini bilmediğiniz ateşlenmeler olunca doktora başvurmanız gerekiyor. Bebek ve çocuklarda enfeksiyon hastalıklarına, bağışıklık sistemi gelişme döneminde olduğu için daha fazla karşılaşılıyor. Anne ve babaların ateş ile ilgili bilgi sahibi olmalarında fayda vardır. Vücudun değişik virüs, bakteri ve diğer mikroorganizmaları tanıma ve onlarla savaşa başlayınca ateşlenme başlar. Ateşin en sık görülen nedeni enfeksiyonlar olup; çocuklar 5 ve 6 yaşlarına kadar özellikle viral enfeksiyona bağlı ateş geçirebilirler. Çocuğunuzun ateşinin yükseldiğini anladığınız zaman ateş ölçer ile ölçmeniz gerekir. Bebek sahibi iseniz eczaneden bir ateş ölçer alıp mutlaka evde yanınızda bulundurmalısınız. Eğer çocuğunuzun vücut ısısı ; makattan 38 C üzerinde, kulaktan 37.8 C, koltukaltından 37.2 C üzerinde ise, doktorlar ateşini yüksek olduğunu belirtiyorlar. Yeni doğan 3 ay ve altı bebekler de ateş başlayınca mutlaka hastaneye başvurulmalıdır. Doktor muayenesinden sonra bazı enfeksiyona bağlı ateşler için ilaç başlanabilir. İlaca başladığınız ilk gün ateşi çıkmaya devam edebilir. İlaçlarının saatine dikkat edilmeli gerekirse aynı zamanda ılık duş aldırmalısınız. Koltuk altına ve boyun altına, alnına yumuşak bir havlu ile ılık sulu uygulamada yapabilirsiniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *