Hamilelikte Sindirim Güçlüğü ve Mide Yanması
Hamilelikte sindirim güçlüğünüzün sebebi her ne kadar gebelikten önce sindirim güçlüğü nedeniyle aynı olsa bile hamilelikte eklenen birtakım etmenler rahatsızlığı etkileyebilir. Gebeliğin erken zamanlarında vücudunuz fazlaca miktarda östrojen ve progesteron salgılamaktadır. Bu hormonlar mide bağırsak sistemini de içerisine alan birçok yerde bulunmakta olan düz kasları gevşetir. Netice itibari ile gıdalar şişkinliğe ve sindirim güçlüğüne yol açacak şeklinde yavaş hareket ederler. Sizin için huzursuz eden olabilir. Lakin bu yavaş emilim bebeğiniz için gıdaların daha yavaş ve iyi emilmesini, kana geçişini, plasentaya ve oradan da direkt bebeğin sistemine geçişine imkan vermektedir. Siz mide-bağırsak sisteminiz ile ilgili ağrı çekerken bebeğiniz bunları hiçbir şekilde hissetmez. En azından bu huzursuzluk doğru şeyleri yemenizi engellemeye başlayana dek.
Mideyle yemek borusu arasında mevcut olan kas halkası mide özsuyunun, yiyeceklerin geri yemek borusuna geçişine engel olmaktadır. Bu kas halkasının gevşemesi sebebiyle mide özsuyu yemek borusuna geçer. Mide asitleri duyarlı yemek borusuna geçer. Mide asitleri duyarlı yemek borusu dokusunu tahriş eder ve kalbin bulunmuş olduğu hizada yanma hissi duyulur. Bundan dolayı bu yanmaya "yürek yanması" da denir ama kalple hiç bir ilgisi bulunmaz. Son altı ayda sorun rahim büyüyerek mideye baskı yapması ile artabilir.
Hazımsızlığın bulunmadığı bir dokuz ay geçirmek olanaksız gibi bir şeydir. Bu gebeliğin güzel olmayan yanlarından bir tanesidir. Önlemenin veya azaltmanın birtakım yöntemleri bulunur.
Çok kilo almaktan kaçının. Fazla kilo mideye olan basıncı arttırmaktadır.
Bel ve karın bölgenizi sıkı saran giysiler giymeyin.
Yavaş, küçük lokmalar halinde ve iyice çiğneyerek yiyin.
Üç büyük öğün yerine birden fazla küçük öğün yemeye çalışın.
Midenizi huzursuz edecek yiyeceklerden uzak durunuz. Bunların içinde acı, bol baharatlı, kızartılmış, yağlı yiyecekler, işlemlerden geçmiş etler (sosis, salam, sucuk vb), çikolata, kahve, alkol, karbonatlı içecekler sayılabilir.
Belinizi bükerek eğilmek yerinize dizinizi bükün.
Sigara içmeyin.
Başınız 15 cm. yükseltilmiş biçimde uyuyun.
Eğer bütün bunlar başarısız olur ise doktorunuza danışın. Size düşük sodyum içeren antiasitler önerilebilir. Fazla miktarda sodyum veya sodyum bikarbonat içeren ilaçlardan uzak durunuz.
İlgili aramalar: hamilelikte sindirim güçlüğü, hamilelikte mide yanması, gebelikte midede yanma, hamilelikte mide ekşimesi
loading...
30 Nisan 2015 Perşembe
sindirim güçlüğü
Home
hamilelikte mide ekşimesi
hamilelikte mide yanması
mide ekşimesi
mide yanması
sindirim güçlüğü
Hamilelikte Sindirim Güçlüğü ve Mide Yanması
Hamilelikte Sindirim Güçlüğü ve Mide Yanması
sindirim güçlüğü
Etiketler:
hamilelikte mide ekşimesi,
hamilelikte mide yanması,
mide ekşimesi,
mide yanması,
sindirim güçlüğü
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!