• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    16 Mayıs 2015 Cumartesi

    Hamilelikte Dış Görünüm

    Hamilelikte Dış Görünüm

    Bizim gibi dal gibi ince olma takıntısı olan toplumlarda, hamilelikte kilonun artma­sı kolayca bir depresyon sebe­bi ola­bilir­­. Bu bir kural olmaz­. Hiçbir iyi sebe­bi olmadan kilo almak (irade zaafı) ile mantıklı sebep­lerle açıklanabilen  doğal ölçüde kilo artışı arasın­da mü­him farklar vardır: çocuğunuz ve destek sistemleri içinizde büyür­.

    Gebe bir kadın, öyle hissetmese dıştan bakanların gözünde güzeldir­­. Bir çok kadın ve kocaları, yuvarlak gebe görünümünün en  güzel ve en  duygusal kadınsı biçim olduğunu düşünürler­. Her gebe kadın çantasın­da göz ve kulak tıkaçları taşısa iyi olmakta­dır­­.  9 ay süresince bunları kullanırsanız, akrabalar ve arkadaşları­nın hat­ta yabancıların yanlış yönlendirilmiş yorumları ve önerileri­nin ortaya çıkardığı kaygılar­dan uzak dura­bilir ve kendi karnınızı daha büyük, küçük, düşük ya da yüksek karınlı başka gebe kadınlarla karşılaştırmaktan vazgeçebilirsiniz­. Nasıl gebelik öncesi iki kadı­nın bedeni birbiri­nin aynı değilse, hamilelikte de görünümleri farklı olacaktır­­. Karnını­zın büyüklüğü ya da şekli, gebelik öncesindeki boyunuza ve kilonuza bağlıdır. Bu durum ender olarak bebeğini­zin büyüklüğüne ilişkin bir göstergedir­­. Karnı küçük ve düşük olan ufak tefek bir kadın karnı yüksek ve geniş olan daha iri kemikli bir kadın­dan daha büyük bir çocuk doğura­bilir­­.Bebeğini­zin gösterdiği ilerlemeyi ve sağlını en  iyi değerlendirecek olan kişi hekiminizdir­­. Onunla beraber olmadığınız zamanlar­da gözlerinizi ve kulaklarınızı kapatın; böyle­likle kaygılarınız çok daha az olacaktır­­.

    Aşırı olmayan ve tam lazım olan ölçüde yediğiniz sürece, gebelik uygun miktar­da kilo artışı olmakta­dır­­.  Bu durum gebelikten  kaynaklanır, kendinize tombul demenize gerek bulun­maz­. Karnımı­zın şişliği bebek doğduğun­da inecektir­­. Normal sınırları aşarsanız kendi kendinizi yemeniz, depresyona girmeniz kilo almanızı önlemez (hat­ta iştahınızı körükleyebilir), ama yemek alışkanlığını­zın dikkatli bir şekil­de incelenme­si gerekebilmekte­dir­­. Bununla beraber unutmamanız lazım olan bir şey, zayıflamaya veya kilo almamaya çalışmanın büyük oran­da tehlikeli olduğudur­. Kilo almaktan korkarak dengeli beslenme diyetinin gerektirdiği yemekleri katiyyen  kesmeyiniz­.

    İyi gözükmeni­zi sağlamanın tek yolu kilo ala­rak almadığınızı izlemek olmaz­. Görünüşünüzü değiştirecek düz giysiler giymeniz size yardımcı ola­bilir, gebelik öncesi gardırobunuzdan kalma dar giysiler yerine gebe giysilerin­den  seçebilirsiniz­. Perma gereksinimi olmayan rahat bir saç biçimi kestirmişseniz ve uygun bir makyaj da yapmışsanız aynadaki görüntünüz de daha iyi olacaktır­­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *