• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    25 Eylül 2015 Cuma

    Vejeteryan Nedir?

    Vejeteryan Nedir?

    Vejetaryen  denildiği zaman aklımıza ilk gelen  şey, et yemeyen  daha çok ağırlıklı olarak bitkilerle beslenen  kişileri düşünebilirsiniz­. Çevreci yaklaşım düşüncesi ile bir­likte kendileri­ni çevre dostu olarak tanıtırlar­. Vejetaryen  olmaya karar verecekseniz ile ilgi­li bir çok bilgiye sahip olmanız gerekir­­. Aklınızdaki soruların cevabını aldıktan sonra karar size aittir­­.

    Vejetaryenler kendi içinde ayrılmaktadır­­.  Vegan olarak sınıflandırılmış bulunanlar sıkı vejetaryenlerdir, ağızlarına hayvansal gıdalara ait hiç bir şey koymazlar­. Yaşamları meyve, sebze, baklagiller, tahıllar ve çerezler tüketerek yaşamlarına devam etmekten  geçer­. Lacto* vejetaryenler ise bitkisel yiyeceklerin yanı sıra süt ürünleri tüketen  sınıf aittir­­. Bitkisel yiyeceklerin yanı sıra tükettikleri hayvanlar­dan el­de edilen  ürünlerle sınıflandırılmış olur­. Vejetaryenler sağlıklı beslenmeye ehemmiyet vererek öyle hareket ederler­. Kırmızı et, tavuk, balık tüketimi­ni her geçen  zaman diliminde daha da azaltarak hayatların­dan çıkartıyorlar­. Beyaz et tüketenler ise yarı vejetaryen  sınıfına girmektedir­­.

    Vejetaryen  olmak sağlıklı beslenmek olmaz­. Kısmen  olsa bile sağlıklı beslendiklerin­den  ötürü vücutları fit kalır­­. Hayvansal proteinlerden  yeteri ka­dar faydalanamayan insanlar beyinsel gelişimleri­ni de tamamlayamazlar­. C, E, anti oksidanlar, vitaminler, carotenoidler açısın­dan zengin olurlar­. Beslenmelerine dikkat edip daha çok bitkisel besinler tüketmelerin­den  ötürü kalp hastalıkları, obezite, yüksek tansiyon, osteoporoz ve bir­takım kanser hastalıkların­dan korunmalarını sağlar­.

    Vejetaryen  olmak amacıyla yediklerimize içtiklerimize her zaman dikkat etmemiz gerekir­­. Bize uygun olan sınıfa dahil olarak yemek içme düzenimizi değiştirmemiz olanaklıdır­­.  Kendi kararlarımız doğrultusun­da buna imkan verebiliriz­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *