Anne Sütü Nasıl Saklanır?
Sağılmış olan anne sütünün doğru şekilde saklanarak bozulmasının önüne geçilmelidir. Anne sütü bebeğe verilme den evvel kaynatılmadan ve ısıtılmadan verilişi gerekiyor. Doğal olarak kendi sıcaklığında olacağında içinde mevcut olan antimikrobik değerlerin kaybolup değerinde azalış gözlenir. Anne sütü inek sütünden daha uzun süre dayanma özelliği bulunur. Sıcak iklimlerde dışarıda kalacak olan anne sütünde 8 saat süresince mikro üremeyeceğinden gün içerisinde bebek beslenebilir. Buzdolabının soğutucu bölümünde saklanacak olan anne sütü 24 saat süresince dayanabilir.
Mutlaka hijyenik ve güvenilir ortamlarda saklanmalıdır. Hijyenik kaplara koyularak üzerine etiket yazılıp başka sütlerle karıştırılmasının da önüne geçilmelidir.
Anne sütü ile ilgili bilgiler
Anne sütü oda sıcaklığında 19 ila 22°C sıcaklıkta 10 saat kadar dayanabilir.
Anne sütü buzdolabında 0 ila 4°C sıcaklıkta 8 güne kadar saklanabilir.
Anne sütü tek kapılı dolaplarda 2 hafta kadar durabilir.
Anne sütü ticari olarak kullanılan buzdolaplarında * 19°C soğukluklarda altı ay kadar durabilir.
Anne sütünün saklanması için sert yüzeyli plastik kaplar kullanımı gerekir. Anne sütüne uygun olan kaplardan yararlanılarak hazırlanmalıdır.
Anne sütü nasıl ısıtılır?
Anne sütünü ılık akan su altında ısıtabilirsiniz. Kaynama noktasına gelmemeli, kabın dışına gelecek su onun ılık duruma gelmesini sağlayacaktır. Hafiften çalkalayınız zaman la kendi varlığını ortaya koyacaktır.
Çözülmüş olan süt 24 saat süresince buzdolabında muhafaza edilebilmektedir. Yeniden dondurulmadan saklanmalıdır. Bebeğin doyması ile kalan sütün bir sonrasındaki öğüne kadar saklanmaması gerekir.
loading...
24 Eylül 2015 Perşembe
anne sütü saklama
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!