• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    24 Eylül 2015 Perşembe

    Anne Sütü Nasıl Saklanır?

    Anne Sütü Nasıl Saklanır?

    Sağılmış olan anne sütünün doğru şekil­de saklanarak bozulması­nın önüne geçilmelidir­­. Anne sütü bebeğe verilme den  evvel kaynatılmadan ve ısıtılmadan verilişi gerekiyor­. Doğal olarak kendi sıcaklığın­da olacağın­da içinde mevcut olan antimikrobik değerlerin kaybolup değerinde azalış gözlenir­­. Anne sütü inek sütün­den  daha uzun süre dayanma özelliği bulu­nur­. Sıcak iklimler­de dışarıda kalacak olan anne sütünde 8 saat süresin­ce mikro üremeyeceğin­den  gün içerisinde bebek beslenebilir­­. Buzdolabı­nın soğutucu bölümünde saklanacak olan anne sütü 24 saat süresin­ce dayana­bilir­­.

    Mutlaka hijyenik ve güvenilir ortamlar­da saklanmalıdır­­.  Hijyenik kaplara koyularak üzerine etiket yazılıp başka sütlerle karıştırılması­nın da önüne geçilmelidir­­.

    Anne sütü ile ilgi­li bilgiler
    Anne sütü oda sıcaklığında 19 ila 22°C sıcaklıkta 10 saat kadar dayanabilir.
    Anne sütü buzdolabın­da 0 ila 4°C sıcaklıkta 8 güne kadar saklanabilir.
    Anne sütü tek kapılı dolaplar­da 2 hafta kadar dura­bilir.
    Anne sütü ticari olarak kullanılan buzdolapların­da * 19°C soğukluklar­da altı ay kadar dura­bilir.

    Anne sütünün saklanma­sı için sert yüzeyli plastik kaplar kullanı­mı gerekir­­. Anne sütüne uygun olan kaplar­dan yararlanılarak hazırlanmalıdır­­.

    Anne sütü nasıl ısıtılır?
    Anne sütünü ılık akan su altın­da ısıta­bilirsiniz­. Kaynama noktasına gelmemeli, kabın dışına gelecek su onun ılık duru­ma gelmesi­ni sağlayacaktır­­. Hafiften  çalkalayınız zaman ­ la kendi varlığını ortaya koyacaktır­­.

    Çözülmüş olan süt 24 saat süresin­ce buzdolabın­da muhafaza edilebilmektedir­­. Yeniden  dondurulmadan saklanmalıdır­­.  Bebeğin doyma­sı ile kalan sütün bir sonrasındaki öğüne kadar saklanmaması gerekir­­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *