• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    20 Ekim 2015 Salı

    KOAH Hastalığının Belirtileri

    KOAH Hastalığının Belirtileri

    Koah (kronik obstrüktif akciğer hastalığı), en ağır akciğer hastalıklar­dan biridir. Hava yoluyla taşınan mikropların akciğerlerin dalları­nın uçların­da mevcut olan küçük hava baloncuklarına ulaşarak tıkanmasına yol açar­. Sağlıklı insanlar­da bu hava baloncukları açık ve temiz olmakta­dır­­.  Hava içeri girer ve dışarı çıkmakta­dır­­.

    Koah hastalığın­dan ötürü hava yolları daralarak daha az hava girmeye başlamaktadır­­.  Solunan havanın sigara dumanı olma­sı duvarların kalınlaşması, şişmesine ve kaslar­dan ötürü tıkanmasına yol açar­. Hava yolların­dan nefes yerine balgam çıkarak kendisi­ni göstermekte­dir­­. Her yaştan insan koah hastalığı ile yüz yüze kala­bilir­­. Sizde bu hastalığa yakalanma­mak amacıyla mutlak suretle sigara kullanımınıza dikkat edin­.

    Koah hastalığı kimler­de görülmektedir?
    Her yaşta insan­da görülebilen  hastalıklardandır­­.  Koah hastalığı başkasına bulaşmaz ama sigara ya da pasif içicilik durumları var ­ise zaman içerisinde sizde etkilenirsiniz­. Her türlü tütün ürününün uzun süre tüketimi neticesin­de akciğerlere zarar vermekte­dir­­. Yıllardır tozlu ve dumanlı ortamlar­da durmanız sağlığınızı etkilemektedir­­.

    KOAH Hastalığın Belirtileri
    Öksürük
    Balgam
    Nefes alıp vermekte zorluk
    Hırıltılı solunum
    Kalp yetmezliği
    Hareket halindeyken  ba­sit yorulma
    Göğüste tıkanma

    Koah hastalığın­dan ötürü ciğerlerinize yeteri ka­dar oksijen  girmez­. Tek sefer­de ihtiyacımız olan oksijene ulaşamadığımızdan ötürü vücudumuz etkilenir Hava yolların­dan ötürü insanlar etkilenerek göğüslerinde sıkışıklık hissi görürler­. Zaman içinde nefes ala­rak verirken  daha zorlu hal alıp tıkanmalar ortaya çıkmakta­dır­­.

    Hastalık bir­takım haller­de tozlu ve dumanlı alanlar­da çalışmaktan ortaya çıka­bilir­­. Örnek verecek olursak çimento fabrikaları, madencilik gibi dumana maruz kalanlar­da etkilenir­­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *