Nezlenin Belirtileri Nelerdir?
Burnumuzla soluduğumuz hava ve burnumuzdan ısıtılarak geçer ve ciğerlerimize gönderilir. Havadaki tozları ve mikropları burun içindeki kıllar tutarak bizim daha sağlıklı bir nefes almamızı sağlar. Nezle, burun ve soluk boruna yerleşen virüslerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Ortalama üşütme halinde 3 gün içerisinde ortaya çıkar, burada burnu etkileyerek tıkanmasına yol açar. Hapşırma, burun akıntısı gibi türlü durumlarla kendisini ortaya çıkartır.
Grip en sık karşılaştırılan kış hastalıklarındandır ve genelde enfeksiyonla birlikye ortaya çıkmaktadır. Yüksek ateşli hastalıklara sebep olur. Titreme ve kas ağrıları ile kendisini göstermektedir. Titreme, kas ağrısı nezlenin en belirli durumlarındandır. Sonbahar aylarında ve kış ayında yoğun şekilde çocuklarda görülen bir hastalıktır. Çocuklar duyarlı olma hallerinde yakalanmaları kaçınılmaz olur.
Nezlenin belirtileri
Yemek yemek hissi ortadan kalkar. Beslenme de zorluklar ve güçlük çeker. Nefes alarak vermesi zor hale gelir. Hafiften ateş izlemlenir, ilerleyişi halinde ağız kuruması ve kaslarda zayıflama görülmektedir. Yetişkinlerde hapşırma ve burunda tıkanshy;ma yaşanır, kusma görülür, boğaz kaşınması ve ishale rastlanır.
Nezle 10 gün içerisinde kendi kendine iyileşmediği zaman balgamlı öksürük, yüksek ateş, kulak ağrısı, işitme sorunu, titreme görülmektedir. Bronşit, zatürree gibi hastalıklara sebep olmaktadır.
İlgili aramalar: nezlemiyim nasıl anlarım, nezle nasıl anlaşılır, nezlenin belirtisi nedir, nezle nasıl bir hastalıktır
loading...
20 Ekim 2015 Salı
nezlenin belirtileri
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!