Sinüzit
Burun ve göz çevresine bulunmakta olan boşlukların adı sinüstür. Sinüzit ise buralarda mukozaların birikimi neticesinde olmaktadır. Genellikle her insanda sinüs bulunur ve kontrol altına alınması ile sorun olmaktan çıkabilir. Kanallarda biriken mukozaların birikimi neticesinde insanları kötü şekilde etkileyerek basınç ve ağrı yapar. Sinüzit’in en belirli şekli yüzünüzü önünüze doğru eğdiğiniz zaman basınç ve ağrı hissetmenizdir.
Sinüzit’in en belirli şekli üst solunum yolu enfeksiyonu neticesinde ortaya çıkmasıdır. Saçlarınızın ıslak olarak soğukta kalmanız, rüzgarda durmak, evde camların açık olup ceyranda kalmamak gerekir. Genellikle baş ağrısı, yüz bölgesinde ağrı biçiminde kendisini göstermektedir. Yan tesirleri ise ateş, kırıklık, yorgunluk, ağız kokusu, koku almada azalma, boğaz ağrısı, ses kırıklığı, halsizlik ile kendisini göstermektedir. Böyle hallerde gözlerde ağrı ve şişlik hissedilerek yaşam kalitesi düşmektedir.
Sinüzit tedavisi genelde hekimler tarafı ile antibiyotik tedavisidir. Vaka ilk aşamalarda ilaç tedavisi yardımıyla aşılabilmektedir. Kişi gün içerisinde hareketine ve sağlığına dikkat edip hastalığın önüne geçebilmektedir.
Sinüzit’ten nasıl korunulur?
Kişi nezle, grip gibi üst solunum yolu hastalıklarından kendilerini koruması gerekir. Hastalıklardan korunduğu müddetçe grip aşısı olmalıdır. Sağlıklı ve düzenli beslenme ile vücut direncini arttırıp sinüslerde mukoz birikimini önleyebilmektedir. Üst solunum yolları enfeksiyonu genelde üşütmekten ötürü olacağı için kendilerini sıcak tutmalıdırlar.
İlgili aramalar: sinüzit nedir, sinüzit nasıl olur, sinüzitin belirtisi nedir
loading...
2 Kasım 2015 Pazartesi
sinüzitin belirtisi
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!