• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    17 Nisan 2015 Cuma

    Doğumdan Sonra Tekrar Eski Haline Nasıl Dönülür?

    Doğumdan Sonra Tekrar Eski Haline Nasıl Dönülür?

    Kadınlar anne olmaları­nın hemen  ardından, hamilelik öncesi görünümlerine dönmek ve çekicilikleri­ni muhafaza etmek istiyorlar­. Fakat doğumdan sonra vücut­ta meydana gelen  değişiklikler, fazlalıklar ya da sarkmalar buna i­zin vermeyebiliyor­.

    Bunu şöyle anlatmak mümkün; Karnın iki yanın­da yer alan ve arada 1­.cm­.’lik bağ doku bulunmakta olan iki tane kas bulunur­. Doğum sırasın­da içer­de yer oluşma­sı için iki kas arasın­da ki bağ doku bazı zamanlar 10* 15 cm­.’e kadar esner ve yırtılır­­. Lakin doğumdan sonran­da bağ dokusu tekrar lastiksi bir yapı gibi kasları bir araya getirmez­. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’n­den  Op­.Dr­. Coşkun L­.Taşçı, bu durumun zayıflamakla veya egzersiz ile düzelemeyeceği­ni , birçoğu hanımda bu duruma eşlik edici deri fazlalığı ve yağlanmada kötü bir görünüm oluşturduğunu belirterek, klasik ve modern lazer destekli teknikle karın germe işlemleri­ni anlattı­.

    Klasik Yöntem İle Karın Germe
    Klasik yöntemde ameliyata kesi ile başlanır­­. Bu kesi kasların yırtık olduğu yere kadar açıla­rak elle dikilir­­. Bel ve karın bölgesindeki yağlar cerrahi teknikle ya da klasik olarak liposuction ile alınmaktadır­­.  Bu yöntemde hasta 7* 10 gün sonra banyosunu yapa­bilir ve 2* ila 3 ay sonra sosyal hayatlarına devam edebilmekte­dir­­.

    Lazer Destekli Endoskopik Karın Germe
    Modern metod ise bütün karın ve bel bölgesindeki yağların lazer lipoliz ile alınmasını, sonr­dan endoskopi yardımıyla kasların onarılışı ve yalnız­ca fazla deri­nin alınmasını kapsıyor­. Bu metod klasik metod­dan çok daha kısa, ağrısız ve konforlu bir işlemdir­­. Hastalar hiç bir zaman V biçimin­de yatmak zorun­da değillerdir­­. Operasyonun sonrasındaki gün yürüyerek evlerine gide­bilirler­. 3 gün sonra bandajları açılır ve banyo yapa­bilirler­.

    Modern yöntemde göbek deliği­nin yeri değişir mi?
    Değişmez, göbek deliği­nin göbek derisi­nin bir parçası değil kendi kablosuyla kasların arasın­da çıkan bağımsız bir yapı olarak değerlendiriyoruz­. Eski göbek deliği orjinal yerinde olduğu şekil­de kalıyor yalnız­ca karın derisi ile temas ettiği nokta değişiyor­.

    Yeniden  hamile kalına­bilir mi?
    Bu operasyon yeniden  hamile kalınmasına engel bir durum yaratmaz­. Gebelikdan sonra onarılan kaslar arası yapı tekrar esner fakat istendiği takdir­de işlem tekrarlana­bilir ve düz bir karın sağlanabilir­­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *