• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    18 Mayıs 2015 Pazartesi

    Klamidya Nedir?

    Klamidya Nedir?

    Cinsel organlar­da ciddi enfeksiyonlara yol açabilen  klamidya, bir bakteriden  kaynaklanır­­. Klamidya 25 yaşın altındaki kadın ve erkekler­de en  fazla görülmekte olan cinsel hastalıklar­dan bir tanesidir­­. Bununla birlik­te 5­.000 ila 6­.000 kişi­nin daha klamidya olduğu, fakat hastaların bun­dan haberi bulunmadığı tahmin ediliyor­.

    Klamidyanın bulaşma şekli;

    Klamidya cinsel münasebet esnasın­da bulaşmaktadır­­.

    Klamidyanin belirtileri

    1­. Bakteriler aktif olarak ürüyor­. Bulaşma tarihin­den  3* 20 gün sonra akıntı ve işeme esnasın­da acı gibi rahatsızlıklar başgösteriyor­.

    2­. Bakteriler üreyerek artıyor fakat mü­him bir rahatsızlığa neden  olmuyor­. Klamidyalı kişi­lerin yüzde ellisi, bu hastalıktan, doktora başvurmaya gereksinme duymayacak kadar az etkilenmektedir­­. Lakin herhangi bir rahatsızlığınız olmasa bile bakteriyi başkalarına bulaştıra­bilirsiniz­.

    3­. Bakteriler yavaşça ürüyor ve hiç bir rahatsızlığa yol açmıyor­. Bu bakteri bazı zamanlar tahlil­de bile görünmeyebilir ve yıllarca pasif olarak yaşaya­bilir­­. Lakin türlü sebep­lerle birdenbire daha çabuk üremeye ve rahatsızlıklara yol açmaya başlamaktadır­­.

    Klamidyanın Tanısı

    Doktor, bir kişi­nin klamidya olup olmadığını sapta­mak amacıyla idrar borusu, rahim ağzı ve bazı zamanlar de rektumdan ucu pamuklu bir çubukla örnek alır­­. Tahlilin netice­si birkaç gün sonra hastaya bildirilir­­.

    Klamidya tedavisi

    Klamidyanın tedavisinde antibiyotik ilaçlardan faydalanılmaktadır. Doktor bazı zamanlar hastalığın geçip geçmediği­ni denetlemek amacı ile hastayı yeniden  muayeneye çağırır­­.

    Şu andaki eşiniz ve varsa bakteri­nin bulaşmış olabileceği eski eşleriniz muayene ve tedavi olmalıdır­­.  Tedavi süresince cinsel ilişkide, bulunmamalısı­nız­.

    Klamidya hangi hastalıklara sebep ola­bilir?

    Klamidya tedavi edilmeyecek olursa fallop borusu iltihabı sorununa neden  o­lur­. Fallop borusu iltihabı problemi­nin başta gelen  sebe­bi tedavi edilmemiş klamidyadir­­. Fallop borularındaki iltihap bir­takım haller­de kısırlığa neden  ola­bilir­­. Bazı durumlar­da da fallop borusu çok fazla hasara uğradığın­dan dış gebelik tehlikesi artmakta­dır­­.  Klamidya enfeksiyonu olan gebe bir kadın bu bakteriyi doğum esnasın­da çocuğuna bulaştıra­bilir­­. Bakteri çocukta göz iltihabı veya pnömoniye yol açar­. Pnömoni de çocuğun, büyüdüğü zaman astıma yakalanma tehlikesi­ni fazlalaştırır­­.

    Bu hastalık erkekler­de epididim iltihabı sorununa neden  ola­bilir­­. Epididim iltihabı problemi­nin belirtileri hastalığın etkilediği erbezinde has­saslık ya da aşırı ağrı ve şişkinliktir­­. Seyrek olmakla beraber bazı zamanlar cinsel organlar etrafın­da basınç duyula­bilir­­. Bununla birlik­te hastanın ateşlenme­si de olanaklıdır­­.

    Dikkat Ediniz!

    Klamidya genel olarak azıcık huzursuz­luk yaratır­­. Bazı zamanlar hiç bir rahatsızlığa neden  olmaz­. Bu bakteriye karşı korunmanın en  etkin yolu prezerva­tif (prezervatif) kullanmaktır­­.

    İlgili aramalar: klamidya nedir, kılamidya nasıl tedavi edilir, klamidya tedavisi

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *