• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    15 Temmuz 2011 Cuma

    Horlama nedenleri ve tedavisi

    Horlama nedir


    Üst solunum yolunda olan tıkanıklık ve de daralmaya bağlı gerçekleşen ses horlamadır. Horlama nefes alma esnasında hava akımının yaratmış olduğu titreşimden meydana gelir.


    Horlamanın nedenleri


    1. Burun tıkanıklığı

    SinüzitKonka hipertrofisiSaman nezlesiGeniz eti gibi nedenlerden burun tıkanık olabilir.

    2. Küçük dilin sarkıklığı ve de yumuşak damağın sarkıklığı


    3. Bademciklerin büyük olması


    4. Çenenin ufak olması

    5. Dilin büyük oluşu


    6. Şişmanlık


    Horlamanın tedavisi


    Horlamanın türlerinin çoğu tedavi edilmektedir. Horlayan erişkinler aşağıdaki belirtilen önerileri yerine getirmelidirler.

    Spor yaparak, sportif bir yaşantı sürülmelidir.Uyumadan önce horlayan insanlar uyku ilacını, sakinleştiriciyi ve de alerji ilacını içmelidir.Uyumadan 4 saat öncesi alkol alınmamalıdır.Uyumadan 3 saat öncesi ağır yiyecekler yenmemelidir.Çok fazla yorulmamalıdırSırt üzeri yatmamalıdır, yan yatmayı tercih etmelidir.Horlamayan fertlerin sizden önce uyumasına izin verin.

    Her halükarda horlayan insanlar ağır horlayan şeklinde adlandırılır. Bu insanlara daha farklı yardım edilmelidir. Uzman hekimlerden yardım alınmalıdır. Horlama sırasında soluk almada sorun yaşanıyor ise mutlaka hekime başvurulmalıdır. Horlayan kişinin burun, ağız ve boynunun detaylı olarak muayenesinin yapılması gerekir.


    Tedavisi şüphesizdir ki tanıya bağlıdır. Sebep alerji ya da enfeksiyondan kaynaklanıyor ise basit bir tedavi ile çözülür. Bademciklerden, geniz etinden ya da burundaki bozukluktan ise cerrahi operasyon gerekmektedir.


    Lazer tedavisi ile de horlama sorunu çözüme ulaşabilir.


     


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *