• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    23 Temmuz 2011 Cumartesi

    Kıl kurdu nedir ve tedavisi nasıl yapılır

    Kıl kurdu genelliklede çocuklarda görülen bir parazit çeşididir.  Dişisi 10, erkeği 3 milimetre boyundadır, enterobius vermicularis ismiyle bilinen bağırsak parazitinin nematotlar sınıfına dahil olan parazit, insanlarda kör bağırsak, apandist ve de kalın bağırsakların iç yüzüne tutunup yaşamaktadırlar.


    Çamaşıra ve de yatağa dökülüp yaşamaya devam eden yumurtalar yüzünden ailenin bir ferdinde olması demek diğerlerinde de bulunabileceği anlamına gelir. Bu sebeple tüm aile tedavi edilmelidir.


    Kıl kurdunun belirtileri;


    ·         En belirgin olan belirtisi özelliklede gece makattaki kaşınmadır. Sebebi ise olgun dişi parazitlerin yumurta bırakmak üzere aşağı doğru hareket etmesidir.


    ·         Huzursuzluk


    ·         Uykusuzluk

    ·         Altını ıslatma


    ·         Ağızdan salya akıp yastığı ıslatma


    ·         Kaşınmanın sebep olduğu makat kısmında egzama ile iltihaplı yaraların oluşması



    Kıl kurdunun tedavisi;


    Tüm ailenin tedavi olması gereklidir. Yemek yemeden önce ve de tuvalet ihtiyacınızı giderdikten sonra ellerinizi mutlaka sabunla güzelce yıkamalısınız. Çocuklarda ise, makat bölgesini kaşıdıktan sonra, ellerini ağızlarına götürmelerine engel olunmalıdır, tırnakları kısa kesilmeli.


    Hekimin verdiği ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *