• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    30 Temmuz 2011 Cumartesi

    Misvak, Meyam Balı, Misk Faydaları

     


    Misvak, Meyam Balı, Misk Faydaları


    MEYAM BALI:


    Astımda, göğüs yumuşatıcı, balgam söktürücü, öksürük kesici, mukozayı koruyucu ve yara iyi edici etkileri vardır. Bu sebeple mide hastalıklarında, ülser ve gastritte faydalıdır. Hap halinde veya ağızda emilerek kullanılır. Günlük alınacak miktarı 1 gr’dır.

    Misvak Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri


    Ülserde, meyam balı suda eritilir, saat başı birer yudum içilir.

    Haricen Kullanılışı: Meyan kökü kaynatılır, bu su göze damlatılır veya toz haline getirilip, sürme gibi göze çekilirse kataraktı giderir.


    MEYHANECİ OTU – ASARUM EUROPAEUM


    Diğer İsimleri : Azaron, Avşar Otu, Azakegeri, Çetük Otu


    Kullanılan Kısımları: Kökü sapları ve yaprakları


    Kullanıldığı Yerler:


    Dahilen Kullanılışı: Kusturucu, balgam söktürücü, idrar artırıcı, ateş düşürücü, müshil, adet söktürücü, öksürük kesici ve ülserlerde, karaciğer hastalıklarında kullanılır, böbrek ve mesane taşlarını eritir, bağırsak yaralarını iyileştirir.


    Kullanılışı: Kökü toz haline getirilir, müshil ve kusturucu olarak 1 -2 gr, 1 bardak sıcak su ile içilir. 1 bardak kaynar suya, 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kök, sap veya yaprak konur, soğuyunca süzülür, 1 günde 3-4 defada içilir.


    Kaynatılarak suyu içildiğinde böbrek ve mesane taşlarını eritir.


    Kuru bitki etkisini çabuk kaybettiğinden mümkün olduğunca taze bitki kullanılmalıdır. Doz aşımı tehlikeli zehirlenmeler yapar, hazım sistemini tahriş eder.


    Haricen Kullanılışı: Aksırtıcı olarak toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir. Merhem haline getirilip cerahatli yaralara sürüldüğünde sakinleştirir, yaraların yıkanmasında ve uyuza karşı haşlaması kullanılır.


    MİSK – MOSCHUS MOSCHİFERUS


    Misk keçisinden elde edilir.


    Yatıştırıcı, cinsi arzuyu artırıcıdır. Gebe kalmaya yardımcı olur, nezleyi giderir, dimağa kuvvet verir, sevdadan zayıflamış kalbe kuvvet verir, bedeni güzelleştirir.


    İç ve dış azalara kuvvet verir, ihtiyarlara, soğuk iklimde ve soğuk mevsimde kullanmak iyi gelir. Mizacı sıcak olanlara ve sıcak mevsimde kullanmak iyi değildir. Sevdadan olan hafakanı giderir, felce ve kalp sektesine iyi gelir.


    Misk banyağı ile karıştırılır. Başa sürülürse nezleyi giderir. Dimağa kuvvet verir. Basura sürülürse basuru giderir, sara hastalığına da faydalıdır.


    Misk şebboy yağıyla karıştırılıp penisin başına sürülürse cinsi münasebet gücünü artırır. Doğuramayan kadınlar hamile kalabilmek için ilaç yaptıklarında içine misk katarlarsa gebe kalmalarına yardımcı olur.


    Misk ezilir enfiye gibi buruna çekilirse aksırtır, dimağa kuvvet verir, baş ağrısını geçirir, başı ve dimağı temizler ve gut hastalığından korur.


    Misk sıcak yağlarla karıştırılır, baş ve sırt bununla yağlanırsa sinir ağrılarına ve felce faydalıdır. Baş ve sırt bununla yağlanırsa felci yok eder, giderir. Misk sürünmek veya içmek soğuk ve titreyen kalbe kuvvet ve ferahlık verir.


    MİSVAK AĞACI -SALVADORA PERSİCA


    Diğer İsimleri: Arak


    Kullanılan Kısımları: Yaprakları


    Kullanıldığı Yerler:


    Dahilen Kullanılışı: Yaprağı kuvvet verici, ateş düşürücü ve yatıştırıcı olarak kullanılır.


    Misvak ağacı antiseptik ve temizleyici özelliği vardır. İştah açar, sinirleri teskin eder, zekayı berraklaştırır, kabızlığı giderir, diş eti iltihabını geçirir.


    Misvak ağacı tohumu gaz söktürücü, idrar artırıcı, hararet verici, mideyi güçlendirici, iştah açıcı, mide iltihabını giderici, safra söktürücü, böbrek sancılarını giderici olarak kullanılır. Ağız kokusunu güzelleştirir.


    Dişler misvak ile temizlenir bütün hastalıklara şifalıdır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *