• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    27 Temmuz 2011 Çarşamba

    Soya, Soya Fasulyesi, Soya Yağı, Solucan Otu

    SOLUCAN OTU – PELARGONİUM ENDLİCHERİANUM

    Diğer İsimleri: Elbistan Solucan Otu

    Kullanılan Kısımları : Çiçekli ve yapraklı dalları

    Kullanıldığı Yerler:

    Soya, Soya Fasulyesi Faydaları Yararları Kullanılışı Özellikleri


    Dahilen Kullanılışı: Bilhassa (askarit ve oksiyura) karşı etkili ve tehlikesiz bir bitkidir çocuklarda başarıyla kullanılır, taze bitkinin kuru bitkiden daha tesirli olduğu söylenmektedir. Aynı maksatla yazın çiçekli dallarından 100 gr kadarı sebze gibi yenilebilir. Kuru bitki toz haline getirilir, elenir pekmezle karıştırılır, bu karışımdan sabahlan aç karna 1 tatlı kaşığı yenir. Etkili ve tehlikesiz bir bitkidir.

    SOLUCAN OTU – TANECETUM VULGARE

    Kullanılan Kısımları : Çiçekleri ve yapraklarıdalları

    Dahilen Kullanılışı: Kuvvet verici, iştah açıcı ve kurt düşürücü olarak kullanılır, şeritlere (tenya) karşı etkisizdir.

    Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 2 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Doz aşımı zehirlenme yapar, çocuklara verilmemelidir.

    Haricen Kullanılışı: Solucan otu kaynatılır, lapa haline getirilir, bir miktar iç yağı veya vazelinle karıştırılıp merhem yapılır yara ve çıbanların üzerine konulur. Taze yapraklar ezilir aynı şekilde merhem haline getirilip kullanılır.

    SOYA FASULYESİ – SOJA HİSPİDA

    Soya: Soya proteini esansiyel amino asitler ihtiva eter. Lif, demir, kalsiyum, fosfor magnezyum gibi minerallerin ve B vitaminlerinden thiamin, riboplavin, niacin ve folik asit kaynağıdır. Kalsiyum ve çinko bakımından zengindir. Süt şekeri (laktoz) ihtiva etmez. Kolesterolü düşürür, kroner altek hastalıklarını önler, prostat ve göğüs kanseri riskini azaltır, osteoprozisi önlemekte faydalıdır. Menapoz dönemi sıkıntılarını azaltıcıdır.

    SOYA YAĞI: Soya yağındaki yüksek protein kalitesi, buna bağlı olarak amino asit bileşimi, et ve yumurta ile kıyaslanabilir niteliktedir. Soya yağında doymamış yağ oranı yüksektir, kollestrol sıfırdır, soya yağı demir, B vitamini, kalsiyum ve çinko bakımından zengindir, süt şekeri (laktoz) ihtiva etmez.

    Kabızlığı gidermek için yatmadan evvel 1 kaşık soya yağı içilmelidir.

    SOYA FASULYESİ:

    Kan damarlarını güçlendirir, kalp krizi riskini azaltır, beyin kanamasını önler, kollestrol varsa giderir, sinir yorgunluğu, sürmenaj, beyin yorgunluğunu giderir, akciğer kanseri, meme kanseri, üreme organlarındaki kanser riskini önler, kanserli hücrelerin çoğalmasını engeller, dengeli beslenmeyi sağlar, hastalık sonrası hallerde (nekahat dönemi) faydalıdır, unutkanlık ve zihni dağınıklıkları gidermede çok faydalıdır kavrulup çerez olarak yenen soya fasulyesi gençlik, dinçlik, enerji ve güç verir, çok güzel ve besleyici bir çerez olur.

    Soyada choline maddesi vardır. Choline kollestrolü giderir. Karaciğerin yağlanmasını önler. Cinsi iktidarsızlıkta faydalıdır, ishali keser, kemiklerin gücünü korur.

    Kullanılışı: Soya fasulyesi ılık suya ıslatılır, 1 gece bekletilir, süzüldükten sonra tavada kavrulup yenilir. Haşlanır, gıda olarak günde 1 fincan yenilir. Guatrı olanlar kullanmamalıdır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *