• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    25 Temmuz 2011 Pazartesi

    TARÇIN KABUĞU – CİNNAMOMUM CASSİA

    TARÇIN KABUĞU – CİNNAMOMUM CASSİA
    Kullanıldığı Yerler:
    Dahilen Kullanılışı: Mide dolgunluğunda, mide gazlarına bağlı şişkinliklerde, sindirim zorluğunda, gaz söktürücü, antiseptiktir, midede biriken suyu alır. Soğuk algınlığına bağlı sindirim zorlukları ve buna bağlı (atonilerde), bağırsak koliklerinde spazm çözücü olarak kullanılır, ruhi sıkıntıları giderir, sürmenajda (zihni ve bedeni bitkinlik hali) faydalıdır. Kalbi kuvvetlendirir, grip, nezle ve soğuk algınlığında kullanılır.
    İştahı açar, hazmı kolaylaştırır, ishali keser, mide tembelliğini giderir, vücudun direncini artırır,kadınlardaki beyaz akıntıyı keser, aybaşını düzene koyar, bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur, cinsi arzuyu artırır, karında su toplanmasını önler, karındaki suyu alır, damar tıkanıklığını açar, kötü ve pis kokuları ve öksürüğü giderir, zekayı güçlendirir, vücudu ısıtır,kemiklerdeki yelleri giderir, midenin rutubetini alır, akciğerleri kuvvetlendirir.
    Kullanılışı: Çay gibi kaynatılarak günde 2-3 bardak içilir, kaynatılan kabuklar birkaç kere kaynatılıp kullanılabilir.
    1 bardak kaynar suya, 1 çay kaşığı toz tarçın konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Toz tarçın günde 3-5 defa 0.5-1 gr bir miktar şekerle yenilir.
    İştah açıcı ve midevi olarak bir kesme şeker üzerine 2-5 damla damlatılıp yenilir daha yüksek miktarlar hazım sistemini tahriş eder.
    Haricen Kullanılışı: Tarçın bal ile macun yapılıp cilde sürülürse lekeleri, kızarmaları ve sivilceleri giderir.
    Katarakta, tarçın tozu sürme gibi sürülürse, gözdeki perdeyi (kataraktı) alır.
    Tarçın yağı: Tarçın yağı felç veya ayak titremelerinde sürülürse faydalı olur. Beyin damarı tıkanıklığında buruna 1-2 damla tarçın yağı damlatılır. Bıçak veya her türlü yara izlerini gidermek için tarçın kaynatılır, suyuna pamuk batırılır yara izlerine devamlı pansuman yapılır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *