Zufa Otu, Zulumba Otu, Zift,Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Faydalı Olduğu Hastalıklar
ZUFA OTU – HYSSOPUS OFFİCİNALİS
Diğer İsimleri: Çördük Otu
Kullanılan Kısımları: Yaprakları
Kullanıldığı Yerler: Baş ağrısı, romatizma ağrılarında, grip, karaciğer hastalıklarında, mesane iltihabında, spazmotik, antiseptik uyarıcı, gaz söktürücü, midevi, ishal kesici, mide ve bağırsak nezlesinde, öksürük, boğmaca ve astım hastalıklarında, gece terlemesine karşı, idrar söktürücü, kuvvet verici, sıska, sıracalı çocuklar da, zayıf ve kansızlarda, mide zafiyetinde, hazımsızlıkta, kulunç ağrılarında ve diş eti şişmelerinde, çay gibi haşlanarak içilir.
Merhemi romatizmada faydalıdır. Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 3 gr, yaprak konur, 10 dk bekletilir, günde 3 defa içilir.
ZULUMBA – CURCUMAZEDOARİA
Diğer İsimleri: Cedvar
Kullanıldığı Yerler:
Dahilen Kullanılışı:Uyarıcı, iştah açıcı, idrar artırıcı, balgam ve gaz söktürücü, ferahlık verici, idrar yolları tıkanıklığı ve yanmalarında, kalp zafiyetinde, nefes darlığında ve safrayı giderici olarak kullanılır.
Kullanılışı: 1 bardak suya, 4-10 gr konur, 10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir, toz haline getirilir, günde birkaç defa 0.5-1 gr içilir.
Haricen Kullanılışı: Vücutta olan her türlü ağrıyı gidermek için gül suyu veya sirke ile eritilir, bu su ile ağrıyan yerlere masaj yapılırsa faydalı olur.
ZİFT (KATRANDAN ELDE EDİLEN ZİFT)
Diğer İsimleri: Kara Sakız
Kullanıldığı Yerler:
Haricen Kullanılışı: Uyuz, egzama, mantar ve emsali hastalıklarda 40 gr zift, 20 gr sarı balmumu, 20 gr sarı vazelin hafifçe ısıtılarak karıştırılır, merhem haline getirilip kullanılır. Zift yerine çam katranı da kullanılabilir.
loading...
25 Temmuz 2011 Pazartesi
Zulumba Otu
Zufa Otu, Zulumba Otu, Zift
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!