• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    31 Aralık 2015 Perşembe

    Hazımsızlık Neden Oluyor?

    HAZIMSIZLIK NEDEN OLUYOR?

    Hazımsızlığınız varsa bazı hastalıkların başlayacağının belirtisidir. Hazımsızlık sindirim sistemini de olumsuz etkiler. Beslenme problemleriniz varsa düzensiz yemek yiyorsanız hazımsızlık yaşayabilirsiniz. Hazımsızlığın belirtileri vardır. Bunlar yemek yediğinizde midenizde oluşan şişkinlik, gaz ve geğirmedir. Ayrıca midenizde yanma ve ağrıda olabilir. Hazımsızlık kabızlık yapar. Bazı durumlarda ishal de yapabilir. Hazımsızlığın ilk nedeni yediklerinizi ağzınızda iyice çiğnememenizdir. Bir tartışma veya stres yaşandığında yemek yemeyin. Bu şekilde yenen yemekte çok hava yutulur. Sinir sisteminin dengesi bozulur. İfrazat bezleri yeterince çalışmaz. Yağlı ve hamurlu yemeklerde hazmı zor olan besinlerdir. Bu besinler barsakta fazla tutulur. Kabızlığa yol açar. Barsak tembelliği yapar. Kabız olursanız iştahsızlık yaşarsınız yemek istemezsiniz. Bu sebeple bol bol sıvı almalı ve düzenli beslenmelisiniz. Sindirim sisteminiz güçlü olursa bu hastalıklara kolay yakalanmazsınız.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *