• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    25 Temmuz 2011 Pazartesi

    KIRMIZI TURP:Faydaları

    KIRMIZI TURP
    İÇİNDE BULUNAN MADDELER:
    B, C ve P vitaminlerinden başka iyod, magnezyum ve kü­kürt vardır.

    FAYDALARI:
    İştahı açar, raşitizme ve Skorbüt hastalığına karşı gelir, karaciğer ve böbrekleri temizler. Bunlardan başka kırmız; turp göğsü yumuşatır.
    NERELERDE KULLANILIR :
    İştahsızlıkta, diş etlerinin kanamasında,karaciğer hasta­lıklarında, sarılıkta, safra kesesi taşlarında, romatizmada, Ak­ciğer hastalıklarından, bronşit ve astımda kullanılır.
    NASIL KULLANILIR:
    Turpun kökü yendiği gibi yaprakları da haşlanarak sebze yerine yenilebilir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *