• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    7 Kasım 2017 Salı

    Kardeşler arasında ideal yaş farkı ne olmalı?

    Kardeşler arasın­da ideal yaş farkı ne olmalı?
    Dün çocuğunuzu yeni gelecek olan kardeşe nasıl hazırlayacağınızdan bahsetmiştik­. Peki iki kardeşin ideal yaş farkı kaç olmalıı

    Tekrar çocuk yapmayı planlıyorsanız, zamanlama çok önemlidir­­. Bilhassa çocuklar arasın­da bulunan yaş farkını ayarla­mak açısından­.

    Bazı anneler, iki çocuğu art arda, 9 aydan birazcık daha fazla yaş aralığıyla doğurmayı tercih ediyorlar ­. Böylelikle hem çocuklar beraber büyüyor, hem de çocuk büyütmeye ayrılan zaman asgari­ye indirgenmiş olmakta­dır­­.  Lakin Dünya Sağlık Örgütü'nün tavsiyesi, ilk doğum sonrası en  azın­dan bir sene çocuk yapma­mak ve bedene toparlanma­sı için zaman tanımak­.

    Çocukları içerisinde birazcık daha fazla yaş farkı olmasını isteyen  birçoğu annenin tercihi ise, ikinci doğumu, ilk çocuk 2 ila 4 yaşındayken  gerçekleştirmek­. Bu arada ilk çocuk da kreş veya anaokuluna gitmeye başladığından, anne, yeni gelecek bebeğe daha çok zaman ayırabileceği­ni düşünüyor­.

    Yaş farkı n'olursa olsun, artıları ve eksileri bulunmakta­. Az zaman aralığıyla doğan çocuklar, doğal olarak birbiri­ni anımsatan bir çocukluk süreci geçiriyorlar­. Zira aynı an­da yetiştirilip, aynı dönemleri geçiriyorlar­. Bunun olabilecek neticesi, çocukların yetişkin oldukları zaman birbirlerine yakın olmaları­. Muhtemelen  arkadaşları da aynı olacağından, anne ve babalarına fazlaca engel teşkil etmeden  beraber büyümeleri olası­.

    Bu durumun en  büyük eksilerin­den  biri, anne babanın üzerine daha fazla mali yükümlülük binmesi­. Çocukların ikisi de aynı zamanlar­da okula gidecekleri için, bütün okul masrafları ve bunun dışın­da kalan başka harcamalar ikiye katlanmış olacak­.

    Yaş farkı­nın daha fazla olması­nın da artıları var tabii­. Örne­ğin ikinci çocuğunuz doğduğunda, ilk çocuğunuz okula başlamışsa, bebeğe daha fazla zaman ayıra­bilirsiniz ­. Böylelikle ilk çocuğunuzla aranızda kurulan bağ, ikinciyle de tekrarlanır­­. Bunun yanı sıra, daha büyük olan ilk çocuğunuz, küçüğü büyütürken  size yardımcı ola­bilir­­. Yaşları daha küçükken, bir şeyler getirerek götürmek gibi ufak işlerle başlayan bu yardımlar, çocuklar büyüdükçe arta­bilir­­.

    Yaş farkın­dan büyük çocuğunuz da faydalana­bilir­­. Zira ona özenen  küçüğün gözünde bir çe­şit kahraman mertebesine oturacak olan odur­. Bu da büyük çocuğunuzun egosunu olumlu yönde etkileyebilir­­.

    Oda paylaşımı nasıl olmalı?
    Eğer evinizde kafi yeriniz varsa, çocukların kendilerine ait ayrı odalar­da kalmaları onlar için iyi olacaktır­­. Bu onlara kendi mekanlarına sahip oluş şansı vermekte­dir­­. Lakin birçoğu zaman kardeşler aynı odayı paylaşırlar­. Bu durumu size özel bir durum olarak düşünüp en  iyi paylaşımı sağlamaya çabalayın­.

    İlgili aramalar: kardeşler arasında ideal yaş farkı ne olmalı, çocuklar arasında kaç yaş fark olması iyidir

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *