• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    7 Kasım 2017 Salı

    Gebelikte Beslenmenin Önemi

    Gebelikte Beslenmenin Önemi

    Mutlu ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenin gerekliliklerin­den  birisi beslenmeye gösterilecek özenle bağlantılı­. Yapılan incelemeler göstermekte­dir ki, sağlıklı bir bebek dünya getirmenin baş şart­ları n­dan birisi olan beslenmeyi düzene ve ba­riz bir sisteme oturtmak, bebeğini­zin ve si­zin sağlığınıza gösterecek olduğunuz özenin göstergesi sayılıyor­.

    Hamilelikten  önce hamilelikten  sonra

    Yaşantınız artık hamilelikten  önce ve hamilelikten  sonra diye ikiye bölünmüş durumda mıı

    Bebeğini­zin sağlıklı doğma­sı için her şey si­zin yaşam tarzınıza ve onun için yaptığınız küçük ama mü­him yaşam değişikliklerine bağlı­. Eğer bebeğini­zin genler ve yapısı gereği herhangi bir sorunu yoksa, sağlıklı olma­sı adına bütün iş size düşüyor­. Onun daha sağlıklı, daha güçlü ve sağlam olma­sı artık si­zin elinizde­. Bu da bilhassa beslenmenize dikkat etmenizle olanak­lı­.­.­. Eğer bütün hamileliğiniz boyunca, yani yalnız­ca dokuz ay gibi bir zaman diliminde yediğiniz şey­lere içtiklerinize dikkat ederseniz daha ileride ki yaşam, siz ve bebeğiniz için çok daha problemsiz geçecektir­­. Önce şu hamilelik evresi­ni atlatın­.­.­. Emzirme sürecindeki beslenme düzeniniz de kendi kendi­ne yola girecektir­­. Zira ba­riz bir müddet aynı beslenme programına bağlı kalan vücut ister istemez metabolizmada değişikliklere gidiyor­. Siz sağlıklı bir bebek dünyaya getirmenin mucizesi­ni yaratırken, bu mucizeyi de devamlı kılmak amacıyla elinizden  geleni esirgemezsiniz herhalde­.

    Beslenme bozukluğu demek sorunlu bebek demektir. Üstelik gerçekleştirilen  incelemeler hamilelik esnasın­da beslenme diyetinde tutarlılık gösteren  annelerin çocukları­nın sağlıklı doğma oranı­nın yüzde 95 olduğunu gösterir­­. Eğer devamlı atıştırır, sağlıksız ve yiyecek açısın­dan düşük gıdalar yerseniz bebeğini­zin erken  veya ölü doğma ihtimali artar­. Ve üzülerek bildirmeliyiz ki beslenme bozukluğunuza bağlı bir şekil­de çocuklar­da zeka geriliği veya fiziksel kusurlar ortaya çıkar­.

    Ayrıca dengeli besle­nip geçirecek olduğunuz hamilelikte bebeğiniz kadar siz de rahat edeceksiniz­. Zira ağır, yağlı, bol kalorili, yiyecek açısın­dan fakir, kalori açısın­dan zengin yiyecekleri tüketmek si­zin sağlığınıza da zarar veriyor­. Hem iyiden iyiye hantallaşan vücudunuz artık isyan etmeye başlar hem de türlü sağlık sorun­ları de beraberinde geliyor­. Fakat unutmamanız lazım olan bir şey bulunmakta­. Beslenmenize dikkat edin, sağlıklı bir yiyecek diyeti programı uygulayın derken, kendinizi aç bırakın demiyoruz­. Zira böyle bir durum si­zin kadar bebeğinizi de etkilemektedir­­. Önemi olan olan bebeğin gelişimi­ni ve si­zin gebeliğiniz esnasın­da gereksinim duyduğunuz yiyecek maddelerini, eksiksiz olarak ba­riz bir program dahilinde almanız­. Örnek verecek olursak folik asit, demir, çinko, vitamin ve mineraller içeren  yiyeceklerden  tüketmeniz gerekir­­. Üstelik hamileliğiniz süresince kendinize yani beslenmenize dikkat ederseniz, doğum sonrası aldığınız kilolar­dan kolaylık­la kurtula­bilir, bedenini­zin en  kısa bir zaman­da biçimli duru­ma gelmesi­ni sağlaya­bilirsiniz­.

    İki kere düşünün

    Unutmayın mü­him olan, dokuz ay süresince kendinizden  daha fazla bebeğinizi düşünmeniz­. Yiyecek olduğunuz her yemek öncesi iki kere düşünün, "karnımdaki minicik bebek bu yediklerimden  nasıl etkilenir" diye­. Acılı, bol yağlı, veya bol şekerli besinler tüketen  normal bir insanın bile sindirim için ne kadar büyük bir mücadele verdiği­ni gözönüne almanız gerekir­­. Kaldı ki işin içinde hayat­ta kalma­sı size bağlı olan minicik bir beden  savunmasız olarak ne verirseniz onu kabul etmek zorun­da kalıyor­. O neden­den  dolayı her zaman artık tek başınıza olmadığınızı ve ekstra bir canlı­nın da sizinle beraber her şeyden  etkilendiği­ni düşünün­. (Konumuz gereği yalnız­ca "hamilelikte beslenme" üstün­de duruyoruz ama siz yine de sigara içerken, alkol alırken, hat­ta kahveyi fazla kaçırdığınız da bile iki kere düşünün­. 'Bebeğim içer­de ne durumda diye'­. Hat­ta sigara içilen  ortamlar­dan bile uzak duru­nuz­. Unutmayın yalnız­ca 9 ay)

    İlgili aramalar: gebelikte beslenmenin önemi, hamilelikte beslenme

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *