• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    7 Kasım 2017 Salı

    İkiz Bebeklerde Doğum

    İkiz Bebekler­de Doğum

    Doğumun fizyolojik, yani normal olan hali vajinal yol ile yapılan doğumdur­. Kadın vücudu nasıl gebelik boyunca bebeğin büyüme ve gelişmesine uyum sağlayabiliyor ise, miyadına gelmiş bebeğin vajinal yoldan doğumunu da gerçekleştirebilir­­.

    Fizyolojik (normal) bir hadi­se olan vajinal doğumun rahat bir şekil­de gerçekleşebilişi için anne adayına hamileliğin başın­dan ititbaren  gebelik, kadın bedeninde gebelik esnasın­da meydana gelen  farklılıklar ve normal vajinal doğumla ilgili detaylı bilgiler verilmeli, nasıl davranma­sı gerektiği anlatılmalıdır­­.

    Gebeliğin ilk ayın­dan başlayıp gebe kadın­da fiziksel ve psikolojik birçok farklılık olmakta­dır­­.  Gebeliğe ruhen  ve bedenen  hazırlıklı olan ve planlı bir gebeliğe sahip olan kadınlar­da bu değişiklikleri tolere edebilme kapasitesi çok daha fazladır­­.  Vücudun­da yeni bir canlı büyüten  bir kadı­nın kendi vücudu ve bebeği ile alakalı endişeler duyma­sı çok olağandır­­.  Bu kay­gı son aylara doğru doğum korkusu şekli­ni almaya başlaya­bilir­­. Çevresinde normal doğum yapmış kadınların abartılı anlatımları da kadın için bilinmez olan "doğum" olayın­dan korkulmasına neden  o­lur­. Bunları engellemek amacı ile hamile kadın, gebeliği­nin başlangıcın­dan başlayıp psikolojik olarak vajinal doğuma hazırlanmalı, vajinal doğumun normal fiziksel bir hadi­se olduğu anlatılmalıdır­­.  İlerleyen  aylar­da anne adaylarına solunum egzersizleri yaptırılmalı ve doğum hadi­seyi görsel eğitim araçları ile detaylı bir şekil­de öğretilmelidir­­. Bütün bu eğitimler nihayetinde anne adayı doğumda nasıl davranma­sı gerektiğini, doğumun kendisi ve bebeği için tehlikeli bir hadi­se olmadığını, riskli herhangi bir durumda uzman hekimlerin anın­da müdahale edip sorunu ortadan kaldırdıklarını öğrenir­­.

    Hamileliği süresince normal ölçüler­de kilo alan, herhangi bir sağlık sorunu olmayan ( tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı vb­.) ve bebekleri normal ölçüler­de ve konumda olan ikiz gebeliğe sahip kadınlar normal vajinal doğum yapa­bilir­­. Buradaki temel kriterler bebekler arasın­da aşırı kilo farklılığı olmaması, bebeklerin anne doğum yoluna giriş şekilleri­nin ve pozisyonları­nın herhangi bir doğum travmasına yol açmayacak şekil­de oluşudur­. Her iki bebeğin de başı önde geldiği ikiz hamilelikler­de sorun olmadan bir vajinal doğum olanaklıdır­­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *