• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    17 Temmuz 2011 Pazar

    Yapışkan Otu

    Yapışkan Otu,Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Faydalı Olduğu Hastalıklar



    YAPIŞKAN OTU – PARİETARİA OFFİCİNALİS – PARİETARİAJUDAİCA
    Diğer İsimleri : Duvar Fesleğeni, Bere Otu, Dikcam Otu, Sırça Otu, Çorak Otu
    Kullanılan Kısımları : Çiçekli dalları, yaprağı, usaresi
    Kurutma Şekli: Gölgede

    Yapışkan Otu Faydaları Yararları Nerelerde Kullanılır Özellikleri

    Kullanıldığı Yerler: İdrar artırıcı, kan temizleyici, serinletici, albüminde, basur, ödem, öksürükte, aybaşı göremeyen hanımlarda, kabızlğı giderici, kanlı ishalde, dizanteride, vücuttaki şişkinliklerde, vücuttaki tıkanıkları açmada kullanılır. Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Taze bitki sıkılır, suyundan 8-10 gr içilir.
    Vücuttaki şişlikleri gidermek, tıkanıklıkları açmak için haşlanan suyu tatlı veya ekşi şerbetlerle içilir.
    Kabızlığı gidermek için sabahları aç karna içilir.
    Karında su toplanmasında (istiskada) yapraklarının suyu sıkılır, 8-10 gr içilir.
    Kanlı basurda, idrar zorluğunda, taş ve kum dökmek için haşlanan suyu soğuduktan sonra içilir. Adet göremeyen kadınlarda yapışkan otu kaynatılır, 1 gece ayazda bekletilir, üzerine mavi bir bez örtülür, her sabah bir miktar içilir.
    Haricen Kullanılışı: Yumuşatıcı, Kulak ağrısında suyu sıkılır, gülyağı ile karıştırılır, kulağa damlatılır.
    Sıkılan suyu üstübeç ile karıştırılır, uyuza, ateş yanığına, cilt kaşıntılarına sürülürse faydalı olur. Ağızda çıkan sivilcelerde balla karıştırılıp sürülür.
    Temreğide yaprağı ezilir, temreğiye sürülür.
    Gut‘ta sıkılan suyu keçinin iç yağıyla karıştırılarak sürülür. Boğaz ağrılarında taze bitki sıkılir, elde edilen suyuna, bir miktar su ilave edilip gargara yapılır. Diş etlerini güçlendirir, taze bitki sıkılır, elde edilen suyuna, bir miktar su ilave edilip gargara yapılır.
    Kanamalarda yaprağı ezilir, kanayan yere konulur. Şişliklerde bitki ezilir, lapa halinde konulur. Kelde bitki kaynatılır, suyu ile baş yıkanır.
    KOKULU YAPIŞKAN OTU – ASPERULAODORATA
    Diğer isimleri: Küçük İnci Çiçeği
    Kullanılan Kısımları : Çiçekli dalları
    Toplama Zamanı: Nisan-Mayıs
    Kullanıldığı Yerler:
    Dahilen Kullanılışı: İdrar artırıcı, ishal kesici, kuvvet verici, yumuşatıcı, sinirleri teskin edici, bağırsak sancılarında, uykusuzluk, karaciğer hastalıkları ve sarılığa karşı, terletici, sindirim sistemi rahatsızlıklarında ve kramplara karşı kullanılır.
    Kullanılışı: 1 bardak soğuk suya, 2-3 tatlı kaşığı ufalanmış bitki konur. 8 saat bekletilir, 1 günde tüketilir.
    Toz haline getirilen bitki salata, tatlı vs de baharat gibi kullanılır.
    Doz aşımı zehirlenmelere sebep olabilir.
    Yapışkan otu ruhu:
    Dahilen Kullanılışı: Karaciğer hastalıklarına ve sarılığa iyi gelir.
    Haricen Kullanılışı: Yara, çıban ve benzeri cilt hastalıklarında taze bitki ezilerek hastalıklı deriye lapa halinde konulur.
    Veya kuru bitki su içerisinde 8 saat bekletildikten sonra lapa haline getirilip kullanılır. Böceklere özellikle güvelere karşı etkilidir.




    Enhanced by Zemanta

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *