• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    17 Temmuz 2011 Pazar

    YER ELMASI – HELİANTHUS TUBEROSUS

     Yer Elması, Faydaları Yararları Kullanıldığı Yerler Faydalı Olduğu Hastalıklar

    YER ELMASI – HELİANTHUS TUBEROSUS


    Diğer İsimleri : Yıldız Kökü
    Kullanıldığı Yerler:
    Dahilen Kullanılışı: Süt ve idrar artırıcı, safra söktürücü, kan yapıcı, böbrek zafiyetini giderir, böbrek ve pankreası güçlendirir, düzenli çalışmasını sağlar, basur memelerine faydalıdır, göğsü sertlik ve öksürükten korur.
    Vücudun direncini artırır. Kabızlığı giderir, bol idrar söktürür. Kirlenmiş kanı temizler, cildi güzelleştirir, şişmanlatıcıdır. Cinsi gücü artırmada çok kuvvetli bir etkisi vardır. (Afrodizyak olarak meşhurdur). Karbonhidrat miktarının düşük olması sebebiyle şeker hastaları için faydalı bir yiyecektir.
    Haricen Kullanılışı: Ezilerek lapa haline getirilir, şişliklerin üzerine konulursa şişliği indirir. Yakılarak elde edilen külü, yara üzerine konursa yarayı iyileştirir. Sıkılarak elde edilen suyu ile saçlar yıkanırsa, saç diplerini güçlendirir.
    YERELMASI
    İÇİNDE BULUNAN BELLİ BAŞLI MADDELER:
    Karbon hidratlar, enginarda bulunan inuline maddesi bunda da vardır. Şeker hastalarına tavsiye edilebilir. A ve C vi­taminleri ve içinde patatesten fazla albümin bulnur.
    VASIFLARI :
    Enerji verir, emzikli kadınların sütünü çoğaltır ve ayni za­manda dezenfektan bir kesindir.
    KULLANILDIĞI HASTALIKLAR :
    Çocuk ve yaşlılar için enerji veren bir besindir. Zayıf kim­selere tavsiye edilir. Romatizmalılar sindirim güçlüğüne uğra­yan ve kabızlık çekenler bol yerelması yemelidirler.
    NASIL KULLANILIR:
    Bazı reçeteler: Yerelması yıkanır ve temizlendikten sonra ince ince doğranır. Tuzlu suda 20 – 30 dakika pişirilir. Soğu­madan içinde sıcak su bulunan bir kabın içine sıralanır, üzeri­ne biraz maydanoz doğranır ve tereyağı dökülerek yenir.
    Salatası : Pişmiş ve kesilmiş olan yeralması üzerine sir­ke ve zeytinyağı dökerek yenir.
    Püresi : Patates gibi tereyağı ile püresi yapılır.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *