Açlık Duygusu Nasıl Bastırılır?
Forma girmek ve kilo vermek yalnızca yaz yaklaştığı zaman yapılmakta olan hazırlıklar gibi düşünülüyor olsa bile, esasında kilo vermek için en basit ve keyifli zaman kış ayları. Hem acele etmeden ve yeteri kadar zamana sahipken kilo verebilir, hem de sporla, bedeninizi rahatça şekle sokabilirsiniz.
Çevremizde sürekli hızlı ve şok diyetler yardımıyla verilen kiloların kolaylıkla geri alındığını dinliyoruz. Hızlı ve şok diyetler, genel olarak yalnızca 1 ila 2 gün sürer, ve bariz bir kiloyu verdikten sonra, bedenin kilo vermesinin durması neticesinde bedeni birazcık şaşırtmak amacıyla yapılmakta olan ara geçiş dönemleri için hazırlanmıştır. Fakat 20 kilo kaybetmek isteyen de 10 kilo kaybetmek isteyen de 1 ila 2 günlük şok diyetlerden medet umunca, metabolizması bozulmuş insanlarla karşılaşmaya başladık. Hızlı kilo vermek sizin için sorunu ortadan kaldırmış gibi görünse de esasında önemli olan devamlılığını sağlamak. Yani verdiğiniz kiloları, kalıcı hale getirip, yemek istediklerinizden vazgeçmeden, yalnızca yiyecek denetimi ve bir kaç değişiklikle hayat tarzınızı yeniden şekillendirmek. Kilo vermek her kadının aklında olan, belki de günlük olarak başlamak amacıyla adım attığımız ama devamını getiremediğimiz bir şey. Kilo vermek, önce gerçekten karar vermekle olmaktadır. Yaşam kalitenizi yükseltmeyi hedeflemeli ve sağlıklı olmanız gerekir. Hiçbir zaman kendinizi bir başkasının bedeni ve zayıflığıyla kıyaslamayın. Herkesin vücut yapısı değişiktir.Eğer basenleriniz geniş ise, zayıfladığınızda basenleriniz birazcık incelecek ama şeklini aynen koruyacaktır.
Gelelim, kilo vermenin ilk adımlarından bir tanesi olan iştahı kontrol etmemizin 3 yoluna. İştahı kontrol etmek oldukça zor bir iştir aslında. İlk olarak iştahlı olduğunuzu ve neleri yanlış yaptığınızı bulmanız gerekiyor ve bu konu ile ilgili kendinize de dürüst olmanız gerekir. Bir dilim kekten bir şey olmaz yakarım diye düşünüyorsanız bu konuda yanılıyorsunuz. Hem şeker, hem yağ, hem de unu yakabilmeniz için epey uzun bir süre spor yapmanız gerekir. Hem de yalnızca 1 dilim kek için. Eğer aşağıdaki maddeleri uygularsanız, emin olun iştahınız bir nebze de olsa kesilecektir. İlk olarak kilo vermeyi gerçekten isteyeceksiniz ve aşağıdaki maddeleri kendinize devamlı hatırlatacaksınız.
Sabah Kahvaltınızı Atlamayın!
Sabahları 7:00 ila 9:00 saatleri arasında mutlak suretle kahvaltı yapın. Kahvaltıda, poğaçalar, aşırı yağlı şeyler yerine, klasik türk kahvaltılarını tercih edin. Ve mutlak suretle bu saatlere uymanız gerekir.
Acıkma ile susuzluğu ayırt edin! Aç değilsiniz, su için!
Evet yanlış okumadınız. Canınız bir şeyler istediğinde, mesela bisküvi, atıştırmalık şeyler, farklı yemekler… Çoğu zaman, yakın saatlerde yemek yediğinizde de canınız bir şeyler atıştırmak isteyebilmektedir. Böyle zamanlarda esasında acıkmıyorsunuz da bedeniniz susuz kaldığı için beyninize giden sinyaller karışıyor. Sabah, öğle, akşam devamlı su içmeniz gerekir. Büyük bardaklarda içemiyorsanız suları, küçük bardaklarda içmeye çalışın. Canınız atıştırmalık bir şeyler istediği her an su için ve en az yarım saat bekleyin. Eğer hala canınız bir şeyler istiyorsa, belki birazcık kuruyemişle geçiştirebilirsiniz.
Hareketlenin, Yürüyün, Hantal olmayın, Üşenmeyin!
Hareket etmek, iştahınızı kapatacaktır! Bedeniniz hareketsiz kaldığı zaman daha da ağırlaşır ve o his katiyyen peşinizi bırakmaz. Kendinizi daha halsiz, daha yorgun hissedersiniz. Her gün hareket edip, yürüyüş yapmayı alışkanlık haline getirin. Her gün spor temposunda olmasa bile mutlak suretle yarım saat yürüyüş yapın. İştahınızın azaldığını hissedeceksiniz!
İlgili aramalar: açlık duygusu nasıl bastırılır, açlık nasıl bastırılır, iştah nasıl kapatılır, iştahı nasıl kapatırız, karnımızın acıkmasını nasıl engelleriz, açlık hissini önleme
loading...
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!