• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    26 Haziran 2011 Pazar

    Nokia N9

    Akıllı telefon pazarında rekabet güçlüğü yaşayan Nokia, yeni özelliklerle donattığı N9 modeliyle şansını artırmayı deneyecek. Telefonun en ilgi çeken iki özelliği, MeeGo işletim sistemini kullanan ilk ve son telefon olması ve önyüzünde hiç bir tuş taşımaması. Sabah erken saatlerde duyurulan N9, NFC (yakın alan iletişim) teknolojisi ve 4G bağlantı becerisine sahip. Makinede çizilmez ve kırılmaz (Gorilla Glass) kaplamalı 3.9 inç AMOLED ekran, 8MP çözünürlüklü Zeiss lensli, otomatik odaklamalı ve flaşlı fotoğraf makinesi ve 720p HD video gösterme yeteneği bulunuyor.
     Oldukça sade ve şık görünen N9, 1GHz hızında OMAP3630 işlemciyle çalışıyor, grafikler için de PowerVR SGX530 yonga seti kullanıyor. OVI servisleriyle tam uyumlu N9’un çarpıcı özelliklerinden biri de, yandaki ses ve fotoğraf çekme tuşları dışında hiç bir tuş taşımaması. Bluetooth 4 ve 802.11a/b/g/n WiFi dahil tüm bağlantı özellikleri de elbette yerinde.
     Her hangi bir uygulama çalışırken köşeden yana sürükleyerek ana ekrana geri dönülüyor. Ana ekranda üç sayfa bulunuyor: Uygulama menüsünü gösteren ekran, anlık ve sosyal ağ mesajlarını sürekli güncelleyerek gösteren ekran ve açık olan uygulamalardan son işlem yapılandan geriye sıralayarak sergileyen ekran.
     16GB ve 64Gb bellek seçenekleriyle üretilen N9’un yıl sonuna doğru piyasada olması bekleniyor. Resmen açıklanmasa da fiyatların farklı pazarlarda 600 ile 900 dolar arasında değişeceği tahmin ediliyor.
     ingapur'da Nokia CEO'su Stephen Elop'un katılımıyla yapılan basın toplantısında ayrıca Windows Phone 7 işletim sistemiyle çalışacak ilk telefonun izleyen bir kaç ay içinde çıkarılacağı açıklandı ancak detay verilmedi. Birkaç yıldır MeeGo işletim sistemi üzerinde çalışan Nokia, Microsoft ile işbirliğine gittikten sonra yeni nesil akıllı telefonlarında Windows Phone 7 kullanma kararı almıştı.
     N9, MeeGo işe çalışan ilk ve, şimdilik bilinenlere göre, son telefon olacak.
     ntvmsnbc

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *