Harika Yemek Tarifleri Serisi,En Güzel Yemek Tarifleri
ÇOBAN KAVURMA
10 kişilik
Gerekli malzeme:
1.5 kg kuzu kuşbaşı
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
6 adet sivribiber
4 adet domates
1 kuru soğan
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
Yarım demet maydanoz
1. Kuşbaşı etleri kızgın tavaya atıp hızlı ateşte rengi dönünceye kadar çevirin. Yağı ekleyip sotelemeye devam edin. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Biberleri ince halkalar halinde doğrayın.
2. Önce sarımsakları ve biberi ilave edip etlerle birlikte kavurun. Etler suyunu bıraktığında tuzunu ve baharatını ilave edip karıştırın. Doğranmış domatesi ilave edip suyunu çekene kadar yaklaşık 30 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA
10 KİŞİLİK
Gerekli malzeme:
10 adet dolmalık biber
1.5 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı çam fıstığı
2 adet domates
Yarım demet dereotu
1 su bardağı zeytinyağı
2,5 su bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, nane
1. Pirinci ılık suda 10 dakika bekletip yıkayın ve süzün. Biberlerin sap kısmını kapak şeklinde kesip tohumlu kısımlarını çıkarın. Soğanları soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın ve dereotunu kıyın.
2. Kıyılmış soğanı bir tavaya alıp üzerine biraz tuz ve tozşeker ilave edip yarım bardak zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip karıştırın ve 2-3 dakika kavurup ocaktan alın. Doğranmış domates, dereotu, kuş üzümü, fıstık, nane, tuz ve karabiberi pirince ekleyip karıştırın.
3. Karışımı biberlerin içine doldurup tencereye dizin. Üzerine kestiğiniz kapaklarını kapatın, kalan zeytinyağını ve suyunu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Ilık veya soğuk servis olarak yapın.
KEŞKÜL
10 kişilik
Gerekli malzeme:
10 su bardağı süt
2.5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pirinç unu
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı hindistancevizi
3 çorba kaşığı toz badem
1. Sütü bir tencereye koyup şekeri ve toz bademi ilave edin. Orta ateşe oturtup şeker eriyene kadar ısıtın. Bir kasede pirinç unu ve nişastayı yarım bardak suyla ezerek sulandırın. Yavaş yavaş kaynamakta olan süte ilave ederken bir yandan da sütü karıştırın.
2. Devamlı karıştırmak suretiyle muhallebi kıvamını alana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce içine hindistancevizini ekleyip karıştırın ve tatlıyı kaselere paylaştırın.
loading...
28 Temmuz 2011 Perşembe
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA
Home
ÇOBAN KAVURMA
KEŞKÜL
Yemek Tarifleri
ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA
ÇOBAN KAVURMA,ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA,KEŞKÜL
ÇOBAN KAVURMA,ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMA,KEŞKÜL
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!