Nar ekşisinin yapımı;
Toplanan narlar önce bıçakla ortadan ikiye ayrılıyor ve leğen içerisinde toplanıp sopalar yardımıyla tanelerinin kabuklarından ayrılması sağlanıyor. Sonra temiz bir çuvalın içinde toplanarak yine temiz ve ser bir sedir üzerine üst üste konuyor. Bu sayede süzülen nar suyu o yörede “kömü” olarak adlandırılan bakır kaplarda toplanarak hafif ateşte kaynatılarak yoğunlaşması sağlanıyor. Bal kıvamına gelince ocaktan alınıp soğumaya bırakılıyor.
Uzmanların önerileri ile özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gereken bir meyve nar, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücudu koruyor. İçeriğindeki bazı maddeler kan şekeri ve kolesterolü dengeliyor ve kalp sağlığını koruyor hatta kanser hücrelerinin gelişimini de engelliyor.
Evlerinizde olmazsa olmaz denilecek türden meyvedir nar. Yemek için ayıklamak ya da çekirdekleri sıkıntı verir bazı kişilere, siz de yerken zorlanıyorsanız epey zahmetlerle sofralarımıza ulaşan nar ekşisini mutlaka değerlendirmelisiniz.
loading...
16 Temmuz 2011 Cumartesi
здоровье
Home
Genel Kültür
Gesundheit
health
la santé
Nar ekşisinin yapımı
Sağlık
здоровье
Nar ekşisinin yapımı;
Nar ekşisinin yapımı;
здоровье
Etiketler:
Genel Kültür,
Gesundheit,
health,
la santé,
Nar ekşisinin yapımı,
Sağlık,
здоровье
loading...
Uyarı
Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
-> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
-> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
-> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!