• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    25 Temmuz 2011 Pazartesi

    TARHUN OTU (PELİN)

    TARHUN OTU (PELİN)
    HAZIM YOLLARINDA ETKlSl FAZLADIR:
    Hazım zorluğu, yemeklerden tiksinti, mide rahatsızların­da (ağrı) çok îayda verir; İştah açar.

    Hıçkırık, hava yutma, mide ve barsakta gaza karşı İyidir.
    Barsaklarda yemeklerin kokuşmasını ve vücudun zehirlenme­sini önler, böylece vücudun dayanıklılığını artırır.
    Barsaktaki çeşitli solucanları döker.
    İnsanları, barsak ve diğer organlardaki kanserlere karşı korur.
    İDRAR YOLARINDA ETKİLİDİR:
    Bol idrar söktürür, vücuttaki fazla suyu ve tuzu dışarı atar.
    DİĞER ETKİLERİ :
    Ay sötürür ve ay halinin zamanında ve ağrısız olmasını sağlar.
    Bütün vücuda faydalı etkileri dolayısile insanların uzun ömürlü ve sağlıkjı yaşamalarını1 sağlar.
    KULLANILIŞI :
    1 litre kaynar suya 1 yemek kaşağı konur, 10 dakika din­lendirdikten sonra bundan günde 2-3 çay bardağı içilir, suyu ve balık’a ilâve olunur. Sirkeye konur. Sos ve mayone­ze’de katılır.
    Tarhun Otunun Bir Başka Anlatımı
    TARHUN – ARTEMİSA DRACUNCULUS
    Diğer İsimleri: Şerit Yapraklı Pelin, Terhon
    Kullanıldığı Yerler:
    Dahilen Kullanılışı: Kan dolaşımını hızlandırır, halsizlikte, gastritte faydalıdır, midenin suyunu artırır, safra kesesini çalıştırır. Solunum rahatsızlıklarında, mide ve karın ağrılarını giderici, iştah açıcı, hazmettirici, idrar ve gaz söktürücü, adet getirici, kurt düşürücü, ishal kesici olarak kullanılır, bilhassa iştah açıcı ve hazmettirici özelliği dolayısı ile çok kullanılır.
    Tuzun yasaklandığı hallerde, mide ve bağırsakları zayıf kimselerde, biber ve sirkenin yerine kullanılabilir. Tarhun cinsi arzuyu azaltır.
    İştah açıcı olarak tuzla karıştırılıp, ekmekle yenilir. Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 4 gr bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Toz haline getirilir, ekmekle beraber yenir, zararsız ve etkili bir bitkidir.
    Haricen Kullanılışı: Tarhun sap ve yaprakları kaynar suda 15-20 dk bekletilir, lapa haline getirilir, soğuduktan sonra romatizma ve siyatikte ve diğer ağrılı rahatsızlıklarda ağrıyan yere konulur.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *