• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    13 Haziran 2017 Salı

    Ayak Topuğu Çatlakları Nasıl Geçer?

    Ayak Topuğu Çatlakları Nasıl Geçer?

    Çoğu bayanın ortak sorunudur ayak topukların­da meydana gelen  çatlaklar­. Ayak topukların­da meydana gelen  çatlakların belli başlı sebep­leri olsa da, en  çok bilineni uzun süre ayakta durmak ve uzun süre yürümektir­­. Fazla ayakta durma netice­si topuklar­da mevcut olan yağ bezleri ezilerek basınca uğrar ­. Bunun neticesin­de ayak topukları nemsiz kalarak doku kaybı yaşamakta­dır­­.  Meydana gelen  bu nem kaybını gidere­bilmek amacı ile her gece yatmadan evvel ayak topuklarına nemlendiricili bakım kremleri ile masaj yapılması gerekir­­. Ayak topuklarınızda çatlaklar var ve bu sorun ile nasıl baş edeceğinizi bilmiyorsanız eğer, ayak topukların­da meydana gelen  çatlaklar için hazırladığımız dogal ve epey tesirli ipuçlarından ve tariflerden yararlana­bilirsiniz­.

    Ayak Topukların­da Oluşan Çatlaklar İçin Doğal Yöntemler

    Bir kutu vazelin yagı­nın içine iki tane gripin tozu dökülür, iyice yedirilerek ayak topukların­da meydana gelen  çatlaklara iyice sürülür ve bekletilir­­. Çatlaklara sürülen  bu karışım, streç film ile sarılarak hava almama­sı için kapatılır ve sabaha kadar bu şekil­de uykuya geçilir­­. Sabah ılık suy­la topuklar­da mevcut olan karışım temizlenerek arındırılır­­. Kısa süre içerisinde uygulanmakta olan bu dogal karışım yardımıy­la ayak topukların­da mevcut olan çatlaklar­dan kurtula­bilirsiniz­.

    Ayak Topukların Oluşan Çatlaklar İçin Maske
    1 fincan vazelin
    Yarım limon suyu
    5 adet aspirin
    Deniz tuzu

    Yukarıda belirtilen  malzemeleri geniş bir kap içeirisnde harmanlayarak karıştıralım. Bir sonraki işlem için bekletelim­. Geniş bir kap içine ilave edilen  suyun içine deniz tuzu katılıp karıştırılır ve ayaklar bu kabın içerisinde 30 dakika kadar bekletilir­­. Ayaklar sudan çıkartılıp durulandıktan sonra hazırlamış olduğumuz ilk karışım, ayak topukların­da meydana gelen  çatlaklara sürülerek sabaha kadar bekletilir­­. Sabah ilk işimiz ayak topuklarımızı ılık su ile durulayıp temizlemek olmalıdır­­.  Yaklaşık 10 günlük bir zaman dilimi içeirisinde ayak topukların­da meydana gelen  çatlaklar giderilecektir­­.

    Elma Sirkesi İle Çatlakları Giderin
    Geniş bir kap içine ilave edilen  soguk suya bir su bardagı elma sirkesi karıştırılır­­. Hazırlanan elma sirkeli su içine ayaklar sokularak yaklaşık 30 dakika kadar bekletilir­­. Sudan çıkartılan ayaklara zeytinyağı ile masaj yapılarak,yaklaşık 2 saat süresin­ce ayakları yıkamadan bekletmek gerekiyor­.­. Ayak topukların­da meydana gelen  çatlakların giderilmesi için en  tesirli yöntemlerden  bir tanesidir­­.

    Ayak Topukları İçin Alternatif Yağlar
    Bilhassa kakao ve acıbadem yağı ayak topukların­da meydana gelen  çatlaklar için tesirli yağ çeşitleridir­­. Sıcak suda kısa bir müddet bekletilen  ayaklar, kakao ve acıbadem yağı ile masaj yapılarak 1 ila 2 saat süre ile dinlendirilir­­. Özellikle, sonra­sı gül losyonu ile ayaklara yapılmakta olan ekstra masaj, hem ayakları nemlendirir hem de tırnak sağlığı için tesirlidir­­.

    Ayak Topukların­da Oluşan Çatlaklar İçin Ev Yapımı Krem
    1 yemek kaşığı limon suyu ve 1 yemek kaşığı gliseri­nin harmanlanma­sı netice­si meydana gelen  bu krem, ayak topukların­da meydana gelen  çatlaklar için epey tesirli bir yöntemdir­­. Bilhassa hazırlanan bu kremin ayak topuklarına gece sürülüp yatılması en  tesirli sonuç olacaktır­­. Kısa sürede krem yardımıyla topuklar­da meydana gelen  çatlaklar giderilecektir­­. Ayak topukları nem açısın­dan zayıf olduğu için,tekrar­dan çatlakların oluşması­nın önüne geçebilmek amacı ile her gece yatmadan evvel nemlendiriciler ile bakım yapılması gerekir­­.

    İlgili aramalar: ayak topuğu çatlağı nasıl geçer, topuk çatlağı nasıl geçer, topuk çatlağına ne sürülür, topuk çatlağına ne iyi gelir

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *