• Son Eklenenler

    Türkiyenin Bilgi Blogu, Blogger Destek

    Ücretsiz Firma Ekle
    loading...

    13 Haziran 2017 Salı

    Vajinal Enfeksiyon

    VAJİNAL ENFEKSİYON NEDİR?

    Vajinanın akıntı; koku, tahriş ve kaşıntı ile oluşan  iltihaplanma halidir­­. Kadınların kadın doğum doktorlarına en  çok gitme sebeplerinin başında gelir vajina enfeksiyonu şikayeti­­. Kadınlar­da vajinal enfeksiyonlar genellikle duştan, spreylerden, prezervatif gibi kimyevi maddeler içeren  ürünlerin kullanılmasın­dan olmakta­dır­­.  Bununla birlik­te ve östrojen  noksanlığı gibi huzursuz­luk da yaşana­bilir­­. Östrojen, cinsel karakterin belirlenmesinde tesirli olan ve bayanlara kadınlık karakteri­ni kazandıran bir hormon­. Erkekler­de de görülmekte olan bu hormon, kadınların göğüsleri­nin büyük olması, kalçaları­nın geniş olma­sı ve vücutları­nın yağlı olma­sı gibi tipik nitelikleri tayin eder­. Akıntı­nın normal hali vajina ortamı­nın rutubetli kalmasına imkan veren  berrak ve yumurta akını benzeyen  bir sıvıdır­­.  Bu sıvı bir anlam ifade etmez­. Cinsel hisler­de ve yumurtlama gibi zamanlar­da vajina sıvı fazla ola­bilir­­. Fakat bu akıntı bir hastalık belirtisi olmaz­. Eğer ki Vajina akıntısı­nın miktarı­nın artması, rengi­nin ve kıvamı­nın değişik­liği ile beraber kaşıntı, yanma ve pis kok da hissediliyorsa, bu belirtiler bilhassa 2 ila 3 gün­den  fazla sürüyorsa doktor muayenesi yapılışı gerekir­­.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    -> "Anonim" seçeneğiyle isim vermeden yorum yazılabilir.
    -> "Adı/URL" seçeneğiyle sadece isim verilerek de yorum eklenebilir.
    -> Yorum yazarken anlaşılır olmaya ve Türkçe yazım kurallarına uymaya çalışınız!

    loading...

    Uyarı

    Bu sitedeki içerikler tanı ve tedavi amaçlı değil, tamamen bilgilenme ve sağlıklı kalma konusunda tavsiye amaçlıdır. Burdaki bilgilerin tanı ve tedavi amaçlı kullanılmasından doğacak sonuçlardan sitemiz sorumlu tutulamaz. Sağlık ile ilgili bir probleminiz olması durumunda bir doktora başvurmalısınız.


    Bilgitc.blogspot.com makale ve sağlık yazılarınızın telif hakkını gözetmektedir. Eğer yazınızın bu sayfada yer almasını istemiyorsanız veya belirli bir kaynağa yönlendirilmesini istiyorsanız lütfen bu linke tıklayarak bizimle temasa geçin

    İletişim Formu

    Ad

    E-posta *

    Mesaj *